sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Clubul Pandurii Târgu Jiu, salvat de la retrogradare

Federația Română de Fotbal a organizat o videoconferință cu echipele din Liga 2, pentru a prezenta noile propuneri și a supune la vot modul în care se încheie sezonul. Astfel, federalii le-au propus formațiilor din divizia secundă trei scenarii:
Primul: toate cele 14 etape rămase să se dispute. Al doilea: play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și play-out în două grupe de câte șase echipe. Ultimele două clasate în cele două serii urmau să retrogradeze în Liga 3, iar formațiile de pe locul 5 ar fi jucat un meci de baraj pentru menținerea în Liga 2. Cel de-al treilea scenariu a fost cu play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și „înghețare” a sezonului pentru restul cluburilor din Liga 2, fără a mai retrograda nimeni. În play-off se va intra cu punctele acumulate în primele 24 de etape înjumătățite.
Se pare că majoritatea a decis, iar sezonul de Liga 2 se va încheia în scenariul cu numărul 3. UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid vor merge în play-off. Celelalte echipe, Metaloglobus București, SCM Gloria Buzău, Farul Constanța, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara, Dunărea Călărași, Ripensia Timișoara, Universitatea Cluj, CSM Reșița, Concordia Chiajna, FK Csikszereda și Pandurii Târgu Jiu vor rămâne în Liga 2 și în sezonul următor.
Astfel, sezonul următor de Liga 2 se va desfășura cu un număr mai mare de echipe, ținând cont de faptul că nimeni nu va retrograda, dar 5 echipe din Liga 3 vor promova.
„Nu iau eu deciziile, avem un sistem democratic. În urma a 3 videoconferințe de la Liga a doua s-au prezentat 3 scenarii. Al treilea a fost cel ales, cu 15 voturi: două abțineri și un altul pentru scenariul cu numărul 1. Pe 4 iulie se va relua sezonul, toate echipele care și-au depus dosarul pt Liga 1, care sunt în primele 6 clasate, vor disputa un play-off. Meciurile primelor 3 echipe se vor juca pe terenul lor. Vom avea maximum 23 de echipe în Liga 2. N-am încheiat azi procedurile de licențiere. Pentru echipele de pe locurile 7-18, competiția se încheie, nicio echipă nu va retrograda. Din Liga 3 nu va retrograda nimeni, iar în Liga 2 vor promovare campioanele din Liga 3. Aici vor exista meciuri de baraj între primele două clasate, dacă diferența de puncte este mai mică sau egală cu 3”, a explicat Răzvan Burleanu, președintele FRF, pentru Digi Sport.

Politica