marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bornescu: „CSU nu va mai juca cu atât de mulți spectatori!”

Accederea lui Mititelu în liga a doua poate fi o lovitură pentru clubul lui Mihai Rotaru.

Promovarea celor de la FCU Craiova în liga secundă poate avea efecte și asupra grupării din prima ligă, CSU Craiova. Fost goalkeeper la echipa lui Mititelu, Mircea Bornescu anticipează unul dintre acestea. El nu crede că gruparea patronată de Rotaru va dispărea, dar apreciază că oamenii din tribune se vor împuțina: „Nu știu dacă se va desființa, dar sunt ferm convins că nu va mai juca cu atât de mulți spectatori, cum a jucat până acum. Și nu neapărat să promoveze FCU, ci să fie chiar și în Liga 2, pe locurile fruntașe, să se bată la promovare. Pentru mine echipa aceea este adevărata Craiova”, a spus portarul pentru Realitatea. Bornescu a fost angajatul lui Mititelu timp de patru sezoane, între iulie 2005 și octombrie 2009, perioadă în care a jucat în 94 de partide, cele mai multe din carieră la un club.
Un efect e din ce în ce mai clar: sunt șanse reale ca în scurt timp să presteze două echipe pe Oblemenco, atât cea a lui Rotaru, cât și cea a lui Mititelu. Înainte să fie sigur de promovare, Adrian Mititelu a început deja demersuri să joace pe Oblemenco. Ultimele le-a făcut la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în urma cărora, potrivit celor declarate de Csaba Asztalos, balanța s-ar înclina în favoarea patronului FCU Craiova. „Vrem să ni se argumenteze punct cu punct de ce echipa domnului Mititelu nu poate să joace pe «Oblemenco», deși stadionul este făcut din bani publici”, spunea șeful CNCD.
Situația actuală atârnă într-o hotărâre a Consiliului Local Craiova, care include la capitolul taxe pentru închirierea stadionului doar anumite categorii de meciuri: europene, din Liga 1, din 16-imile de finală ale Cupei României. În condițiile în care situația se va menține, nici în liga 2 Mititelu nu ar ajunge pe Oblemenco.
Patronul FCU, purtat de elanul promovării, tânjește după un duel direct cu rivala din oraș. În urmă cu 7 ani, când un astfel de joc a avut loc pe Oblemenco, publicul a fost mai degrabă de partea lui FCU, iar Mititelu se așteaptă la o nouă reprezentație de acest fel: „Hai să ajungem să jucăm un meci direct cu CSU, să vedem cum e cu suporterii. Să dea Dumenzeu să jucăm cu ei! Aia va fi ora adevărului, când lumea își va da seama care e adevărata echipă”.

Politica