joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul din Motru nu se relaxează: „Încă există pericolul apariției unui nou focar”

Un angajat al primăriei Motru este în izolare la domiciliu, după ce soția acestuia a fost depistată pozitiv cu COVID-19. Primarul orașului, Gigel Jianu, susține că acesta este sub observație și că nu prezintă nici un fel de simptom.
„Colegul nostru nu prezintă niciun fel de simptom. Este acasă, este bine. A trecut mai mult de o săptămână de când soţia a fost infectată, deci dacă ar fi fost şi alt membru al familiei infectat, până acum, ar fi apărut simptome sau poate sunt asimptomatici şi se vor imuniza acasă. Mai avem doar 23 de persoane în izolare, deocamdată, numărul este în scădere. Persoanele care se vindecă şi sunt externate intră în izolare şi urmează să mai stea încă 14 zile la domiciliu”, a declarat Gigel Jianu, potrivit gorjonline.ro.
Edilul susține că situația virusului este sub control în Motru, dar încă există pericolul apariției unui nou focar. Se pare că localitatea a avut o perioadă de o săptămână fără cazuri de COVID-19.
„Am avut o perioadă de aproape o săptămână în care nu am avut internări. Eu am făcut şi un grafic cu internările şi cu cazurile de infectare şi se pare că, o dată la o săptămână, mai apare aşa câte un vârf al internărilor, dar, oricum, cred că situaţia sau virusul este sub control. Începe să se stingă cumva, să tindă către zero şi în Motru. Cu toate acestea, încă există pericolul apariției unui nou focar de COVID-19 la Motru”, a mai spus primarul.
Se pare că motivele de îngrijorare ale primarului sunt destul de fondate. La scurt timp după declarațiile inițiale, Gigel Jianu a revenit cu o informare pe pagina personală de Facebook, prin care anunța că 4 persoane din Motru s-au prezentat la spital cu suspiciune de infectare.
„După o perioadă de o săptămână în care nu am înregistrat nici o internare, în ultimele două zile la spital s-au prezentat 6 persoane cu suspiciune de infectare cu coronavirusul SarsCov2, patru din Motru, una din Văgiulești și una din Brănești, trei sunt pensionari, doi fără ocupație și un angajat. Pentru aceste persoane așteptăm rezultatul testelor, în orele ce urmează. De asemenea, o persoană a fost adusă ieri la spital în stare gravă, suferind un accident vascular cerebral. După stabilizare, pacientul în vârstă de 64 de ani, a fost trimis la Spitalul din Tg. Jiu pentru tratament, dar din păcate a decedat. Transmitem condoleanțe familiei îndurerate! În același timp, a scăzut numărul celor izolați la domiciliu, sunt doar 23 azi, și a crescut numărul pacienților vindecați de Covid-19 la 9 persoane, inclusiv pacientul numărul unu din Motru. Putem considera o veste bună, faptul că Direcția de Sănătate Publică Gorj, în urma analizării situației, și-a dat acordul pentru reînceperea activității Societății Manufactura de Motru, angajații putând să se întoarcă la lucru încă de mâine. Revin și vă rog să respectați, în continuare, măsurile de prevenție recomandate de autorități pentru a putea stăpâni și stopa răspândirea acestui virus”, a postat Gigel Jianu pe Facebook.

Politica