sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pentru aproape 80.000 de clienți CEZ portalul MyCEZ este asistentul lor personal

În contextul epidemiologic actual furnizorul CEZ Vânzare recomandă clienților săi să apeleze la canalele online pentru relația cu furnizorul. Din portofoliul de peste 1,3 milioane de clienți, aproape 80.000 folosesc portalul pentru vizualizarea facturilor, sau pentru a transmite indexul autocitit, acestea fiind cele mai uzitate secțiuni.
Deși nu face parte din aria tradițională a furnizorului CEZ Vânzare, Bucureștiul este primul în topul orașelor/județelor care folosesc această metodă de comunicare, fiind folosit de aproape 30.000 de clienți CEZ.
După București, raportându-ne la numărul de clienți care folosesc portalul My CEZ se află județul Dolj cu peste 17.000 de utilizatori și județul Argeș cu peste 15.000 de clienți care au ales My CEZ ca asistentul personal în relația cu furnizorul CEZ Vânzare.

Virtual este mai bine, au decis alți 30.000 de clienți CEZ Vânzare doar în anul 2020
Conform analizelor interne, numărul utilizatorilor MyCEZ a crescut în luna aprilie 2020 cu peste 200% față de luna aprilie a anului 2019.
La nivelul județelor din Oltenia, pe lângă Dolj și Argeș, în județul Vâlcea peste 9.000 de clienți au accesat portalul My CEZ fie pentru a achita factura la energie electrică și gaze naturale, fie pentru a transmite indexul autocitit sau deranjamentul, sau pentru a accesa factura online.
Foarte aproape de acest număr de utilizatori sunt și județele Olt și Gorj cu peste 8.000 de utilizări, iar în Teleorman și Mehedinți numărul acestora crește de la zi la zi, ajungând în acest moment la peste 6.000 de utilizatori/județ.

Fie că au folosit portalul My CEZ, fie că au sunat la nr. dedicat 0800 500 500, aproape 50.000 de clienți CEZ transmit lunar indexul autocitit
Avantajul utilizării serviciului de transmitere a indexului autocitit este faptul că în luna respectivă clientul va plăti efectiv consumul real, indexul transmis fiind baza de calcul a emiterii facturii, cu excepția situațiilor în care locurile de consum sunt programate pentru citirile periodice, realizate de către operatorul de distribuție.
În ceea ce privește folosirea acestui serviciu, județele Argeș, Dolj și Olt sunt cele în care este cel mai des utilizat, fiind ales de peste 10.000 de clienți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Modalitățile de plată a facturilor
Portalul My CEZ a reprezentat prima opțiune pentru clienți și în cazul plăților online, astfel au fost efectuate peste 85.000 de plăți online în perioada ianuarie – aprilie 2020. Doar în județul Dolj au fost efectuate peste 23.000 de plăți online, în timp ce în Argeș numărul acestora a fost de peste 17.000. Vâlcea, Olt și Gorj se situează pe următoarea poziție a acestui clasament, fiind efectuate peste 9.000 de plăți online, prin intermediul portalului My CEZ. Următoarele județe sunt Teleorman și Mehedinți unde plățile efectuate depășesc 5.000 în fiecare județ.
Clienții CEZ Vânzare pot achita debitele prin unul din mijloacele de plată puse la dispoziție de către furnizor, cunoscând suma restantă și utilizând orice factură de energie electrică, sau utilizând mijloacele de plată de tip internet banking, puse la dispoziție de unitățile bancare.

Direcția Comunicare și Marketing CEZ România

Politica