vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Muncii: Şomajul tehnic, prelungit până la 1 iunie

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că şomajul tehnic se va prelungi până la data de 1 iunie, iar apoi ministerul pe care îl conduce va ajuta companiile cu plata unei părţi din costul salarial.

„Se va prelungi cu siguranţă (şomejul tehnic – n.r.). În primă instanţă, o vom prelungi până  la 1 iunie, pentru toate domeniile acoperite şi acum de şomajul tehnic, dar de la 1 iunie, doar pentru câteva. E importantă şi legea votată în parlament, dar şi opţiunea pe care noi, Guvernul, o avem pe baza studiilor epidemiologice realizate, de a canaliza această măsură care este totuşi o măsură pasivă, înseamnă că  persoana stă acasă, ca măsură de protecţie, dar este o persoană inactivă, prin faptul că stă acasă. Va fi continuată măsura şomajului tehnic doar pentru câteva domenii, restul economiei noastre va fi sprijinită în mod activ ca să îşi reia activitatea printr-un pachet de măsuri active, adică măsuri care să sprijine revenirea  în activitate, pentru o perioadă de trei luni, în sumă fixă”, a declarat Violeta Alexandru la Digi24, miercuri seara.

După data de 1 iunie, o parte din costul salarial ar putea fi acoperit de Ministerul Muncii, la unele companii aflate în dificultate, scrie psnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

În prezent, şomajul tehnic reprezintă 75 la sută din salariul mediu brut.

„75 la sută din salariul mediu brut, atât poate să acopere statul. Suma este brută, din ea trebuie plătite contribuţiile pentru fiecare angajat. Banii merg către angajator care plăteşte şi contribuţiile”, a explicat ministrul Muncii.

Politica