vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Încep lucrările de reabilitare și extindere a Spitalului Vânju Mare

Cu puțin timp în urmă a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare, extindere şi modernizare a Spitalului Orăşenesc Vânju Mare, iar luni a fost emisă autorizația de construire.
Marți, 12 mai, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a avut o întâlnire atât cu constructorul, cât și cu reprezentanții DSP Mehedinți și conducerea Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin pentru a stabili ultimele detalii înainte de demararea lucrărilor.
„Am ținut neapărat să am o discuție cu toți factorii implicați deoarece îmi doresc foarte mult să pot concretiza această investiţie într-un timp cât mai scurt, fiind unul din proiectele mele de suflet. Am hotărât că cel mai bine atât pentru oameni, cât și pentru cadrele medicale de aici, este să mutăm aparatura medicală și paturile din corpul vechi de clădire al spitalului în corpul reabilitat unde urma să funcționeze unitatea de primiri urgențe, pentru a nu întrerupe activitatea medicală absolut necesară în această zonă pe toată perioada lucrărilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu.
Reabilitarea spitalului este o investiţie foarte importantă pentru zona de sud a județului și deservește unui număr de aproximativ 70.000 de locuitori.
„Sunt convins că proiectul va creşte considerabil eficienţa îngrijirilor spitaliceşti deoarece după finalizarea lucrărilor, Spitalul Orăşenesc Vânju Mare va deţine o suprafaţă mult mai mare, clădirea urmând să fie nu doar modernizată, ci şi mansardată”, a adăugat președintele Consiliului Județean Mehedinți.
Unitatea medicală va avea un număr de aproximativ 70 paturi pentru spitalizare continuă și spitalizare de zi și vor funcționa:
– secție de medicină internă;
– 5 compartimente: Pediatrie; Primiri Urgențe; Chirurgie generală; Obstetrică – Ginecologie și Neonatologie;
– laborator de radiologie, ambulatoriu;
– bloc operator.

Politica