joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autoritățile locale din Băile Olănești vor fotbal în stațiune: „Avem în plan construirea bazei sportive”

Autoritățile locale din Băile Olănești vor să contruiască o bază sportivă modernă, unde se vor putea juca meciuri de fotbal. Primarul stațiunii spune că era nevoie de o astfel de decizie și susține că proiectul este aproape gata în acte. Echipa de fotbal din Băile Olănești joacă în Liga a IV-a şi își desfășoară meciurile la Vlădeşti sau la Râmnicu Vâlcea.
„Anul acesta avem în plan construirea bazei sportive. Am întocmit studiul de fezabilitate, am aprobat indicatorii tehnici şi economici în cadrul şedinţei de Consiliu Local, iar acum suntem în faza finală cu procedura pentru faza de achiziţii atât a serviciilor de proiectare, cât şi a celor de execuţie. În câteva zile vom finaliza şi, practic, vom demara procedura în vederea achiziţionării serviciilor. Va fi o bază sportivă modernă, de care staţiunea are nevoie. Se va construi un teren de fotbal de dimensiuni mari, cu vestiare, cu grupuri sanitare, cu toate utilităţile, cu tribune, cu pistă şi locuri de parcare. Eu cred că această bază sportivă va atrage atât echipele pentru cantonamente în staţiunea noastră, dar şi elevilor şi tinerilor din localitatea noastră le va aduce o satisfacţie. Avem o echipă de fotbal în Liga a IV-a şi ne desfăşurăm meciurile la Vlădeşti sau la Râmnicu Vâlcea. De aceea, cred că e absolut necesară existenţa unei baze sportive în staţiunea noastră”,  a declarat primarul, potrivit gazetavalceana.ro.
Edilul-șef din Băile Olănești a dezvăluit că autoritățile locale au vrut să atragă fonduri europene pentru ridicarea bazei sportive, dar cererea li s-a respins. Proiectul va fi susținut financiar din bugetul local, dar plata se va eșalona în 3 ani, chiar dacă lucrările vor fi gata în aproximativ 12 luni.
„Lucrarea va începe anul acesta şi are termen de execuţie 12 luni. Plata o vom eşalona în 3 ani de zile, pentru că este o sumă destul de mare şi bugetul local nu poate să suporte în întregime, în cadrul unui an bugetar, toată suma. Noi am avut şi un proiect pe fonduri europene depus, însă din cauza, spun eu, a disfuncţionalităţii în legislaţie ni s-a respins. Asta după ce ni s-au aprobat indicatorii tehnico-economici, după ce am avut vizită în teren şi eram în faza în care trebuia să semnăm contractul. Ne-au trimis o adresă că ni s-a respins pentru că noi vrem să facem bază sportivă iar oportunitatea de finanţare era pentru bază de agrement. Deşi am dat toate detaliile încă de la început”, a mai spus primarul Sorin Vasilache, potrivit sursei citate.
Foto: tribunavalceana.ro

Politica