marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Au început lucrările de reabilitare pe DJ 607A, drum grav afectat de alunecările de teren din 2016

Lucrările de reabilitare și modernizare a Drumului Județean 607A, din Mehedinți, au început luni, 11 mai. Drumul, grav afectat de alunecările de teren din 2016, începe de la Centura Severinului și traversează localitățile Cerneți, Valea Copcii, Dedovița, Marmanu, Husnicioara, Peri și Prunișor, până la intersecția cu DN6.
Reabilitarea acestui drum este o investiție care se derulează cu fonduri europene în valoare de aproximativ 5 milioane euro, prin Programul Interreg 5A România Bulgaria, contribuția Consiliului Județean Mehedinți fiind de aproape 4,2 milioane euro. Lucrarea de reabilitare/modernizare se desfășoară pe o lungime de 28 kilometri.
Cei 28 de kilometri se regăsesc pe teritoriul comunelor Șimian, Husnicioara și Prunișor. 16 km sunt pe teritoriul administrativ al comunei Husnicioara.
„Investiția este una mult așteptată și exclusiv, asumată de mine și Consiliul Județean Mehedinți și chiar dacă nu a fost tocmai ușor de implementat din cauza problemelor care au apărut pe parcurs, mă bucur că pot să le transmit oamenilor din satele Cerneți, Valea Copcii, Dedovița, Marmanu, Husnicioara, Peri și Prunișor că iată, astăzi încep lucrările.
Mulțumesc pentru încredere locuitorilor din satele beneficiare și îi asigur că nu îi voi dezamăgi nici cu privire la calitatea lucrărilor!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Reprezentanții C.J. Mehedinți susțin că investiția va fi finalizată în 2 ani.

Politica