vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

IPJ Mehedinți desfășoară o campanie pentru combaterea violenței domestice în perioada pandemiei

În perioada mai-iunie 2020, Inspectoratul de Poliție Judeţean Mehedinți desfăşoară o amplă campanie de informare a cetățenilor de pe raza județului prin distribuirea de pliante cu recomandări antivictimale referitoare la violența în familie, prevederile ordinului de protecţie, modalităţi de reacţie în cazul izbucnirii unui episod de violenţă domestică.
Marți, 12 mai, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciului de Ordine Publică au desfăşurat o acţiune de informare, ce a constat în distribuirea de pliante ale campaniei, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin.
Cu respectarea regulilor de distanţare socială, poliţiştii au transmis cetăţenilor prin intermediul pliantelor distribuite în cutiile poştale recomandări pentru prevenirea violenţei domestice, precum şi popularizarea ordinului de protecţie.
„Având în vedere situaţia prezentă generată de efectele COVID-19 şi a măsurilor instituite la nivel naţional, de distanţare socială, poliţiştii mehedinţeni au în atenţie prevenirea situaţiilor de risc la care sunt expuşi cetăţenii atât în mediul urban, cât şi rural.
Pentru victimele violenţei domestice, A STA ACASĂ poate însemna a sta constant alături de cel care o abuzează şi de multe ori acest lucru se poate transforma într-o dramă. Limitarea deplasării măreşte tensiunea şi stresul generat de preocupările legate de siguranţă, sănătate, situaţie financiară.
Comportamentul agresorului ar putea fi violent în spatele uşilor închise. Am putea fi martori la creşterea unei “pandemii din umbră”. În această situaţie este foarte important să conştientizăm că felul în care reacţionăm poate decide de multe ori modul nostru de acţionare”, au transmis reprezentanții IPJ, într-un comunicat de presă.

Politica