marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Atacuri teroriste în Afganistan: 40 de morţi şi cel puţin 68 de răniţi

Două atacuri teroriste au avut loc, marţi, în Afganistan: primul într-un spital din Kabul care găzduia o clinică de maternitate a ONG-ului Médecins sans frontières (MSF) şi al doilea la o ceremonie funerară, în estul ţării. Atacurile s-au soldat cu 40 de morţi şi cel puţin 68 de răniţi, scrie Reuters, citat de psnews.ro

Marţi dimineaţă, trei bărbaţi deghizaţi în poliţişti au intrat în spitalul public din Dasht-e-Barchi, un cartier în vestul Kabului, locuit de minoritatea şiită hazara, aruncând grenade şi împuşcând la întâmplare, potrivit unor oficiali guvernamentali.

„Atacatorii au început să tragă focuri de armă la întâmplare în acest spital, fără niciun motiv. Este un spital guvernamental, iar mulţi oameni îşi aduc soţiile şi copiii aici, pentru tratament”, a declarat Ramazan Ali, un vânzător din apropiere, martor la atacul de dimineaţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Teroriştii au fost ucişi de forţele de securitate în jurul prânzului.

Bilanţul acestui atac este de 16 morţi, printre care se numără copii nou-născuţi şi mame.

Tot marţi, într-un atac separat, un bărbat s-a aruncat în aer în timpul unui serviciu fenerar în memoria unui comandant al poliţiei, la care asistau oficiali guvernamentali, membri ai Parlamentului din regiunea Nangahar, din estul ţării. 24 de persoane au fost ucise şi cel puţin 68 rănite, potrivit sursei citate.

Cele două atacuri nu au fost încă revendicate. Talibanii au negat că ar avea vreo implicare. Incidentul nu a fost revendicat.

c

Politica