vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Cei doi angajați din cadrul DGASPC Olt confirmați cu noul coronavirus s-au vindecat

Angajaţii din centrele de asistență și îngrijire ale DGASPC Olt, care au fost depistați cu COVID-19 pe 2 și 3 mai, au fost declarați vindecați.
Cei doi angajați, un inspector şi o infirmieră din cadrul DGASPC Olt, care lucrează în centrul pentru bătrâni de la Băbiciu, respectiv centrul pentru persoane adulte cu dizabilităţi de la Cezieni, au fost declaraţi vindecaţi, după doar o săptămână de spitalizare, scrie Adevărul.
Testarea celor doi s-a făcut în 24, respectiv 25 aprilie, la ieşirea din tură, pentru cel de la Băbiciu, şi la intrarea în tura de 14 zile, pentru cel de la Cezieni. Rezultatul pozitiv a fost transmis aproape o săptămână mai târziu, persoanele fiind internate în spital la începutul lunii mai.
După comunicarea rezultatului pozitiv în cazul celor doi angajați, personalul din cele două centre şi beneficiarii serviciilor sociale au fost testaţi, iar testele au fost negative.
Prin ordonanţă militară, s-a hotărât că angajații din centre vor sta alături de beneficiarii serviciilor în ture de câte 14 zile, urmând ca la sfârşitul turei să stea în izolare la domiciliu alte 14 zile, până la următoarea tură. În primul schimb de 14 zile s-a intrat, însă, fără ca personalul să fie testat pentru noul coronavirus, testele fiind făcute la ieşirea din tură, când au fost testaţi şi colegii care îi schimbau. Transmiterea rezultatelor a întârziat câteva zile, deoarece după testare a urmat week-end-ul care a cuprins şi data de 1 Mai.

Politica