joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi măsuri de siguranță în aeroporturi din 15 mai

Ministerul Transporturilor a stabilit reguli suplimentare de prevenire a transmiterii bolilor în aeroporturi şi avioane. Prima măsură: instalarea de corturi în exteriorul terminalelor.

În ceea ce este acum parcarea, vor fi instalate 6 corturi imense, unde pasagerii vor aștepta. Vor avea și ecrane pe care se afișează programul zborurilor.

Setul de măsuri prevede și deschiderea ghișeelor cu patru ore înainte de ora de decolare, iar în autobuzele care îi duc pe pasageri la aeronave pot urca doar jumătate din numărul maxim prevăzut. Normele sunt acum în dezbatere publică, aşa că au apărut şi controversele. Timpul lung de așteptare ar putea duce la dispariția curselor interne.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul transporturilor are în vedere și eliminarea banchetelor din zona publică a terminalului Plecări, toţi angajaţii din aeroporturi trebuie să poate măşti, vor fi montate panouri transparente care să îi separe pe călători de angajaţi, iar debarcarea din avion va începe cu rândurile din față.

MĂSURI SUPLIMENTARE ÎN AEROPORT :

▪ Se vor elimina toate banchetele din zona publică a Terminalului Plecări

▪ Angajaţii aeroportului trebuie să poate măşti

▪ Montarea de panouri de material transparent în zonele în care există contact direct între pasageri și angajații aeroportului.

▪ Debarcarea pasagerilor din aeronavă se va efectua începând cu rândurile din față ale aeronave

▪ Dotarea punctelor de control acces pasageri cu dezinfectanți destinați pasagerilor

▪ Înființarea unor spații adecvate de carantinare pentru clarificarea suspiciunilor

În plus, în aeroporturi se va face dezinfecţie de câteva ori pe zi. În ciuda tuturor măsurilor, oamenii încă sunt reticenți în ceea ce privește o posibilă călătorie cu avionul, scrie Agerpres.

O altă măsură care este în dezbatere vizează locurile din avion. Între pasageri ar trebui să fie un scaun liber. Ar putea însemna falimentul pentru o companie de stat, unde numărul angajaților este cu mult mai mare ca al unei companii low cost, atrag atenția lucrătorii din domeniul aeronautic.

Măștile de protecție sunt obligatorii și în avion. Inclusiv piloții și însoțitorii de zbor trebuie să le poarte.

Politica