vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Pompierii mehedințeni au efectuat alte 32 de misiuni

Pompierii din cadrul ISU Mehedinți au intervenit, în doar 24 de ore, pentru stingerea unui incendiu, salvarea unui animal, asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la un accident rutier, dar și pentru împiedicarea răspândirii COVID-19. Totodată, paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale celor cinci persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.
Din totalul de 32 de misiuni efectuate, 22 au constat în acțiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19. Alte misuni au vizat localizarea și stingerea unui incendiu manifestat la o casă de locuit și împiedicarea izbucnirii altor două incendii, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni.
Joi dimineața, două echipaje de pompieri din cadrul Stației Strehaia au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din comuna Tâmna, sat Bărzuica. Pompierii au intervenit prompt pentru localizarea și stingerea incendiului care a cuprins bucătăria și a degradat acoperișul casei și camera învecinată, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga locuință. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea unui sistem de gătit defect.
Suprasolicitarea instalației electrice și folosirea aparatelor electrice nesupravegheate, cu defecțiuni, puteau produce pagube însemnate proprietarilor unor locuințe din Drobeta Turnu Severin, dar și din localitatea Cerneți, dacă fumul provenit de la acestea nu ar fi fost observat la timp și anunțat la 112. Intervenția promptă a pompierilor mehedințeni a împiedicat producerea unor incendii, care pot provoca adevărate tragedii, nu numai pierderi materiale.

Politica