vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Investiție de 2,5 milioane de euro: Apă la robinet pentru toți cetățenii din comuna Stoenești

Locuitorii din comuna Stoenești vor avea apă la robinet. Acest lucru va fi posibil cu ajutorul unei investiții pe fonduri europene în valoare de 2,5 milioane de euro. Este vorba despre un proiect ce se întinde pe 11 km lungime, apă și canalizare, cu sursa de apă de la mânăstirea Jgheaburi.
„Prioritar, am avut în vedere înființarea unei surse proprii de apă și extinderea rețelei de alimentare cu apă. Noi luăm apa de la Bărbătești, care vine de la 40 km distanță. De aceea, am dorit ca localitatea Stoenești să aibă o sursă proprie de apă. Am reușit să accesăm fonduri euopene în valoare de 2,5 milioane euro pentru a racorda la apă și canalizare cele 5 sate care au aparținut fostei comuna Cacova. Este vorba despre o investiție majoră, pe 11 km lungime, apă și canalizare, cu sursa de apă de la mânăstirea Jgheaburi”, a spus primarul localității Stoenești, Gheorghe Dumbravă, potrivit voceavalcii.ro.
Edilul-șef din Stoenești este încântat de independența pe care comunitatea o va obține față de comuna Bărbătești, în ceea ce privește alimentarea cu apă. Totodată, Gheorghe Dumbravă spune că era dator cu un astfel de proiect.
Cu această ocazie, toate cele 13 sate ale comunei vor fi racordate și ne vom despărți de comuna Bărbătești în ceea ce privește alimentarea cu apă. Eram dator cu această investiție oamenilor și iată că în cel mult două luni de zile, investiția va fi finalizată. Deși constructorul avea termen pentru noiembrie, acesta m-a asigurat că poate termina în 2 luni de zile”, a mai declarat Gheorghe Dumbravă.

Politica