Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Profesorii și elevii cu părinți peste 65 de ani nu vor avea interzis în școli pentru pregătire

Publicat

pe

monica-anisie-

Profesorii peste 65 de ani și elevii cu părinți peste această vârstă nu vor avea interzis în școli pentru pregătirea în vederea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului. Precizările vin chiar de la ministrul Educației, Monica Anisie, după ce Institutul Național pentru Sănătate Publică (INSP) a făcut o propunere în acest sens.

Anisie a declarat pentru portalul educațieprivata.ro, că a avut o discuție pe această temă cu secretarul de stat Raed Arafat pentru a lua măsuri suplimentare astfel încât profesorii cu vârsta peste 65 de ani să poată veni la școală pentru pregătirea elevilor din clasele terminale.

„Nu este adevărat că au interzis la școală. INSP a făcut o propunere, care poate fi îmbunătățită. Noi vom propune ca și aceștia să poată veni la școală, dacă părinții lor decid că nu prezintă un risc. Va fi decizia părinților, ei vor evalua situația de sănătate din familie. Dacă, totuși, aceștia se află într-o situație de risc, elevii vor continua învățarea, fie online, fie prin teleșcoală, fie cu ajutorul testelor de antrenament”.

În privința elevilor care au părinți peste 65 ani sau locuiesc cu persoane care trec de această vârstă, decizia se ia în familie.

Continue Reading