Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți. Un nou focar de pestă porcină africană. Aproape 4000 de porci vor fi uciși

Publicat

pe

Un nou focar de pestă porcină africană a apărut într-o fermă de porci din comuna Burila Mare, Mehedinți. În acest caz, autoritățile au luat decizia uciderii a aproape 4000 de porci.

„Astăzi, 8 mai a.c, a fost convocat în ședință extraordinară Centrul Local de Combatere a Bolilor Mehedinți, pentru dezbaterea planului de măsuri al DSVSA Mehedinți, în cazul unei ferme de creștere și reproducție a suinelor din satul Vrancea (comuna Burila Mare), unde a fost confirmat un focar de pestă porcină. Totodată, a fost convocat și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în vederea aprobării planului de măsuri respectiv”, a spus prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel.

Cei 3.949 de porci din exploatație vor fi uciși, după care clădirile destinate adăpostului porcilor și vehiculele care au fost utilizate pentru transportul lor sau transportul carcaselor lor, precum și echipamentul, așternutul pentru animale, gunoiul de grajd susceptibile de a fi contaminate vor fi curățate și dezinfectate.

De asemenea, se va dezinfecta perimetrul exploatației, grajdurile și spațiile unde au fost depozitate furaje, zona administrativă și zona adiacentă exploatației comerciale, combaterea rozătoarelor în interiorul și în jurul fermei.

© 2022. Toate drepturile rezervate.