sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Încă un inculpat în dosarul polițiștilor cercetați pentru luare de mită

Lotul celor patru polițiști de la Poliția Rutieră Olt cercetați de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt după ce, în luna martie, ei au fost prinși în flagrant delict primind mită de la un investigator sub acoperire, s-a lărgit, printre inculpați numărându-se și o femeie, cercetată pentru dare de mită.

Este vorba de o femeie care se afla la volanul unui autoturism oprit de cei patru oameni ai legii înainte să oprească mașina condusă de cel care se afla sub acoperire. Procurorii și-au dat seama că ar putea avea de-a face cu încă un act material de luare de mită din declarațiile polițiștilor inculpați.

Prim-procurorul Parchetului Olt, Anca Anuța a declarat pentru olt-alert.ro: „Aveam noi niște indicii după o recunoaștere care a rezultat din declarațiile lor. Anterior actului material cu investigatorul sub acoperire, a mai fost oprit un autovehicul pe care noi l-am identificat aparținând acestei persoane, oprire la care s-a întocmit un proces-verbal în care noi am observat că erau alte abateri constate decât cele care fuseseră săvârșite în realitate, mai grave. Dar suntem doar în investigații, nu avem niște dovezi certe”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Loredana Mihaela Popa, cercetată acum pentru luare de mită, a fost pusă sub control judiciar, dar instanța a ridicat măsura preventivă instituită de anchetatori.

„În acest din urmă caz noi am dat control judiciar, în sensul că persoana în cauză să nu ia legătura cu ceilalți inculpați, dar instanța a ridicat această măsură”, a mai precizat șefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Cei patru agenți de la Rutieră, respectiv Elvis-Adrian Găneșanu, Mircea-Mihăiță Coman, Șerban-Octavian Enculeasa și Mircea Pană, au fost prinși în flagrant delict, în martie anul acesta, de ofițerii Serviciului Județean al Direcției Generale Anticorupție (DGA) în timp ce primeau bani de la un conducător auto oprit pe DN65, în zona Pădurea Saru, pentru a trece cu vederea încălcarea legislației de către acesta (în realitate, un investigator sub acoperire).

Procurorii arată că în sarcina agentului Șerban-Octavian Enculeasa s-a mai reținut o faptă similară, consumată în noiembrie 2019.

Reținuți pentru 24 de ore și, ulterior, arestați preventiv, cei patru agenți de poliție au fost puți în libertate de Curtea de Apel Craiova, care le-a admis contestațiile la măsura luată de Tribunalul Olt.

Politica