vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pe timp de pandemie, Orban îşi face campanie la Ford Craiova

Premierul Ludovic Orban a simţit nevoia să se facă văzut, în această perioadă de pandemie, la reluarea activităţii în fabrica Ford din Craiova. El a spus că a venit în Bănie ca să stabilească în ce mod va susţine Guvernul constructorul american de automobile.
„Prezenţa mea la Ford este, în primul rând, pentru a arăta aprecierea pentru decizia de repornire a activităţii, deasemenea, de a avea un dialog pentru a stabili cele mai bune soluţii de susţinere a companiei, a producţiei de automobile în general şi a industriei automotive din România”, a declarat Orban.
El a lăudat compania şi pentru măsurile de protecţie implementate pentru angajaţi, în sensul evitării răspândirii coronavirusului: „Am apreciat toate măsurile luate în uzină, de la termoscannere, până la mesajele care sunt transmise și toate sfaturile. Inclusiv îndemnul de a purta masca este însoțit de un zâmbet, pentru a-i da o conotație psihologică pozitivă”.
Ulterior, a precizat că după ce va fi depăşit vârful pandemiei, iar lucrurile vor reveni la normal, Guvernul intenţionează să susţină „puternic economia pentru a reveni cât mai rapid la nivelul anterior izbucnirii epidemiei”.
Compania se bazează în continuare pe sprijinul guvernului, după cum a afirmat Ian Pearson, preşedintele Ford România.
„La fel cum am încercat să sprijinim comunitatea noastră, și noi avem la rândul nostru nevoie de sprijin, ca afacere. Industria noastră este vitală pentru economia românească, dar timp de aproape 7 săptămâni a rămas practic inactivă. Nu am înregistrat venituri deoarece piețele din Europa au fost blocate. În această perioadă, împreună cu multe alte industrii mici, mijlocii și mari, am solicitat sprijin Guvernului român și, din fericire, acesta a fost receptiv și a susținut multe dintre măsurile solicitate. Aș dori personal să mulțumesc Premierului Orban și Guvernului său pentru sprijinul acordat până acum.
Acum vedem că primele piețe europene încep să se deschidă, dar credem că va dura ceva timp pentru ca acestea să funcționeze la nivelul anterior crizei. Încă nu știm cât timp va fi necesar. Prin urmare, trebuie să continuăm să colaborăm îndeaproape cu Guvernul pentru a monitoriza situația și pentru a veni cu soluții viabile pentru provocările viitoare.
Principala noastră prioritate a fost repornirea activității fabricii, lucru pe care l-am făcut încă de lunea aceasta, iar acum obiectivul nostru este să ne redresăm, atât ca uzină, cât și ca industrie, atât de vitală pentru economia României”, a declarat Pearson.

Politica