sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljean, condamnat la Tribunalul Dolj după ce a încercat să-și scape fiul de dosar penal cu șpagă

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat, la sfârșitul săptămânii trecute, un doljean de 64 de ani, din comuna Goiești, la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității pentru dare de mită. Bărbatul a fost prins în timp ce-i oferea unui polițist 1000 de lei pentru a-și scăpa fiul, care fusese depistat băut, de dosar penal. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova.

Fapta pentru care a fost condamnat doljeanul s-a petrecut la sfârșitul lunii ianuarie a.c. Potrivit comunicatului Direcției Generale Anticorupție (DGA), duminică, 26 ianuarie 2020, ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 64 ani, în timp ce oferea suma de 1.000 de lei unui ofiţer de poliţie, pentru a nu întocmi actele de constatare a unei infracţiuni săvârşită de fiul său.

În fapt, în jurul orei 00,30, echipajul de poliţie rutieră format dintr-un ofițer și doi agenți de poliție din cadrul I.P.J. Dolj – Serviciul Poliţiei Rutiere, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe DN 6B, în comuna Goieşti, jud. Dolj, un bărbat care conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fiind condus de către echipajul de poliţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, conducătorul auto a refuzat recoltarea probelor biologice, iar tatăl acestuia, care a ajuns ulterior la spital, a promis ofițerului de poliție suma de 3.000 de lei şi bunuri constând în produse de origine animală pentru a nu constata infracţiunea săvârşită de fiul său, oferta fiind refuzată de polițist.

Ulterior, la sediul I.P.J. Dolj, unde conducătorul auto a fost condus în vederea întocmirii actelor de constatare a infracţiunii, tatăl acestuia a reiterat oferta și a oferit polițistului suma de 1.000 de lei, din cei 3.000 lei promişi. Și de această dată polițistul a refuzat categoric şi a anunţat şeful ierarhic, precum şi D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, continuând să întocmească actele de constatare a infracţiunii.

Ca urmare a sesizării, tatăl conducătorului auto a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de 1.000 de lei ofiţerului de poliţie. În cauză, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a emis ordonanţă de reţinere a inculpatului pe o perioadă de 24 de ore în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită iar, ulterior, a fost prezentat Tribunalului Dolj care a dispus cercetarea sub control judiciar, se arată în comunicatul DGA.

În luna februarie doljeanul a fost trimis în judecată, pentru dare de mită, iar la sfârșitul săptămânii trecute Tribunalul Dolj a pronunțat sentința. Bărbatul a recunoscut comiterea faptelor, a cerut să beneficieze de reducerea limitelor de pedeapsă și a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare: Condamnă pe inculpatul Parpanete Dumitru la pedeapsa de 1an şi 6 luni ani închisoare. În baza art. 91 alin. 1 C.pen. suspendă executarea pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, ce se calculează de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 93 alin. 3 C.pen. pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Goieşti, ce urmează să fie stabilită de Serviciul de Probaţiune Dolj în condițiile enunţate de art. 57 din Legea nr. 253/2013. Pronunţată în şedinţa publică din 30.04.2020.

Politica