sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alți 4 olteni infectați cu noul coronavirus, doi fiind angajați DGASPC Olt

După două zile în care județul Olt nu a mai înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu COVID-19, Direcția de Sănătate Publică a raportat, duminică, 4 cazuri noi. Doi angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt sunt printre noile cazuri de coronavirus depistate în județ.

Infecția cu noul coronavirus a ajuns și la angajații de la DGASPC Olt, după ce doi salariați din centrele rezidențiale au fost confirmați pozitiv. Potrivit Adevărul, unul este angajat la centrul pentru persoane adulte din Băbiciu și a terminat tura de 14 zile, începută înainte de Florii, care a cuprins şi perioada Paştelui. Cel de-al doilea este lucrător al centrul pentru adulţi cu deficienţe din Cezieni, fiind testat la intrarea într-o tură asemănătoare, de 14 zile, după ce Guvernul a impus izolarea lucrătorilor din centrele DGASPC pe perioada a 14 zile la locul de muncă, urmată de o perioadă de alte 14 zile de izolare la domiciliu.
Directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, susține că aproximativ 100 de persoane, contacţi ai celor doi angajaţi, au fost retestate pentru coronavirus.
„Au fost făcute aproximativ 500 de teste, angajaţilor şi beneficiarilor centrelor. Cei doi sunt asimptomatici, dar au ieşit pozitiv. Am refăcut testarea pentru tot personalul şi beneficiarii din centrele în care lucrează aceştia doi. Persoanele nu au intrat în panică, se simt bine, avem materiale de protecţie şi aşteptăm rezultatele. Indiferent de acestea, vom acţiona aşa cum trebuie pentru a nu exista şi alt risc iar serviciul să se acorde aşa cum trebuie. Au fost retestate în jur de 100 de persoane, care sunt în centrele noastre. Sunt asimptomatice”, a declarat directorul.
De la începutul pandemiei, în Olt, s-au confirmat 46 de cazuri de coronavirus.

Politica