joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj: Încă 13 jandarmi, depistați cu noul coronavirus

Situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă, astăzi 29.04.2020, ora 9.00, astfel: 459 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 438 de persoane se află în carantină, 1.834 de persoane au ieșit din carantină, 13.254 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu, 40 de persoane vindecate, 112 persoane confirmate pozitiv și 2 decese.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Dolj, 28 de persoane lucrează în cadrul unei unități de jandarmi, o persoană este angagată în cadrul IPJ Dolj, iar alte patru sunt cadre medicale de la unitățile spitalicești din județ.

 Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă. Astfel, în cursul zilei de ieri, 28 aprilie, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse prin ordonanţele militare în cazul a peste 700 de persoane, fiind totodată controlate aproximativ 70 de societăţi comerciale.

Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, dar şi pentru alte fapte comise în acest context, forţele de ordine au aplicat peste 120 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 267.000 de lei.

De asemenea, o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu a fost amendată cu 2.000 de lei de poliţişti, fiind totodată introdusă pentru 14 zile într-un centru de carantină din Craiova.

Politica