joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

100 de doljeni cu coronavirus. Printre ei și un polițist

Update/Politistul infectat cu Covid-19 lucreaza la Carcea.

Situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă, astăzi 27.04.2020 astfel: 423 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 387 de persoane se află în carantină, 1830 de persoane au ieșit din carantină, 13213 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu, 40 de persoane vindecate și 2 decese.

Potrivit unui comunicat, trimis de Prefectura Dolj, 16 dintre persoanele diagnosticate cu noul Coronavirus sunt lucrători în cadrul unei unităţi de jandarmi, o persoană lucrează în cadrul Inspectoratului de Poliţie Dolj, iar alte patru persoane confirmate provin de la unităţi medicale din judeţ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit aceluiași comunicat, persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă. Astfel, în cursul zilei de ieri, 27 aprilie, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse prin ordonanţele militare în cazul a peste 1.000 de persoane, fiind totodată controlate aproximativ 70 de societăţi comerciale.

Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, dar şi pentru alte fapte comise în acest context, forţele de ordine au aplicat peste 160 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 350.000 de lei.

Referitor la polițistul doljean, confirmat pozitiv, reprezentanții prefecturii spun că acesta se afla în timpul liber și a sunat, în seara zilei de 26 aprilie, la 112, fiind transportat cu ambulanța la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova, unde a fost internat cu simptome și testat pentru depistarea virusului SARS-COV 2, rezultatul fiind pozitiv. Imediat, a fost declanșată ancheta epidemiologică, iar la nivelul subunității în cadrul căreia bărbatul este angajat s-a dispus măsura izolării la domiciliu față de 13 persoane, contacți direcți cu cel în cauză.

Politica