vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Serviciul de Ambulanță Gorj reia seria de interviuri pentru angajare, după acuze grave

Mai mulți cetățeni au blamat conducerea Serviciului de Ambulanță Gorj, pentru faptul că ar face angajări pe pile. Majoritatea acuzelor au venit după ce mai multe cereri de participare la un concurs nu ar fi fost luate în calcul. Se pare că unii candidați au considerat că ceva nu este în regulă atunci când nu s-au regăsit pe lista afișată de unitate.
„Am vrut să particip la concurs, am depus dosarul pe data de 21 aprilie, am depus totul online, cu documentele scanate însă nu m-am regăsit pe lista finală. Chiar am învățat și sunt extrem de dezamăgită de scuza găsită de cei care s-au ocupat de această procedură. Mi-au spus că din cauza sistemului nu au văzut mailul. În situația mea sunt și alți candidați. Cunoșteam riscurile la care m-am supus având în vedere situația, însă, chiar și așa mi-am dorit să fac acest pas. Din păcate nu se poate, din cauza pilelor din sistemul sanitar”, a declarat Alina, candidată la funcția de asistent medical debutant, pentru igj.ro.
Candidaților defavorizați li s-au oferit explicații prin telefon. „S-a blocat sistemul informatic, nu au apărut fișierele și nu am putut descărca. Ce ne-a apărut am descărcat, vreo 50 de cereri. Nu se mai poate face nimic deoarece nu puteți depune nici contestații pentru că nu este concurs. Nu e vina noastră că s-a blocat sistemul. Pentru taxa de înscriere faceți o cerere și trimiteți-o pe online și așteptați să primiți un răspuns. Nu știu ce să vă zic!”, a fost răspunsul primit de candidată în momentul în care a solicitat informații de la Serviciul de Ambulanță, scrie sursa citată.
În urma verificărilor demarate de Corpul de Control la SJA Gorj s-a dispus reluarea concursului: „Acolo s-a constatat faptul că sunt mai mulți candidați care deși au trimis în termen documentația pentru angajare, și pot demonstra asta, din cauza softului, aceste documente au ajuns în afara termenului de depunere. S-a luat decizia suspendării probei urmând ca luni, 27.04.2020, să se reia proba la care vor participa toți candidații, inclusiv cei a căror documentație era inițial respinsă”, a declarat Corina Belteu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Politica