joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministerul Educației ia în calcul mai multe scenarii pentru redeschiderea școlilor

Ministerul Educației are în vedere mai multe scenarii pentru revenirea copiilor la școală. În primă fază, s-ar putea întoarce la cursuri doar tinerii din clasele terminale. Acest lucru se va întâmpla, însă, numai după ce vor fi luate măsuri de siguranță. Elevii și studenții vor trebui să poarte măști, iar temperatura ar putea să le fie măsurată la intrarea în unitățile de învățământ.

Însă, acest lucru este complicat și greu de realizat, spun medicii, pentru că triajul ar putea să dureze chiar și câteva ore.

Astfel, primul scenariu care se ia în calcul îi vizează pe elevii din clasa a VIII și a XII. Ei ar putea să revină primii la cursuri, prin împărțirea acestora pe grupe, potrivit realitatea.net

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directorii de școală recunosc faptul că măsurile vor fi greu de pus în practică, mai ales că unele școli au peste 1.500 de elevi.

Medicii susțin că ultimii care ar trebui să meargă la școală sunt copiii de la clasele primare și cei de grădiniță.

Nici costurile acestor măsuri nu sunt de ignorat. Recent, premierul Ludovic Orban a anunțat că elevii și studenții vor fi obligați să poarte măști. Într-o școală în care învață 900 de copii, ar fi nevoie de 27 de mii de măști într-o lună. Astfel, costurile pentru 30 de zile se ridică la 60.000 lei.

În prezent, sunt 3 milioane de copii cuprinși în sistemul de învățământ românesc. 

Ministrul Educației, Monica Anisie a declarat zilele trecute că va fi anunțat un calendar al examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională și că admiterea la facultate se va organiza după examenul de bac. Ministrul a adăugat că a discutat cu omologii ei din țările UE stabilirea unui calendar comun de admitere, astfel încât elevii care vor să învețe în străinătate să se poată înscrie la facultate.

Politica