vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarmii vâlceni își continuă activitatea în județ alături de ajutoarele lor necuvântătoare

Echipajele jandarmeriei sunt în permanență pe străzile din județul Vâlcea, alături de colegii de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), de la Ministerul Apărării Naționale, dar și alături de partenerele lor necuvântătoare. Este vorba despre Sora și Șova, doi câini ce fac parte din jandarmerie.
La sfârșitul săptămânii trecute, agenții din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea au acționat în diferite zone ale județului. În Drăgășani, străzile au fost străbătute de echipaje ale mascaților, în timp ce în oraşul Berbeşti, oamenii legii au consiliat şi îndrumat cetăţenii cu privire la respectarea Ordonanţelor militare în vigoare.
Tot la sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii au avut ceva bătăi de cap cu şapte bărbaţi, pe care i-au prins la pescuit pe malul râului Olt din zona Barajului Ioneşti. Indivizii aveau cu ei o barcă pneumatică de culoare verde, 2 vâsle de aluminiu, o setcă monofilament în lungime de aproximativ 100 m. Totodată, cei 7 pescari își însușiseră și o captură impresionantă de 60 kg de crap.
„În jurul orei 23.00, şapte bărbaţi au avut parte de o surpriză mai puţin plăcută, atunci când s-au întâlnit cu echipajul de jandarmerie şi lucrătorii din cadrul A.J.V.P.S. Vâlcea, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, pe malul râului Olt din zona Barajului Ioneşti. Întrebaţi de activităţile desfăşurate la acea oră târzie, cinci bărbaţi nu şi-au putut justifica prezenţa în zonă, ceilalţi doi recunoscând faptul că, deşi este perioadă de prohibiţie, au pescuit pentru consum propriu, fără a deţine autorizaţie de pescuit”, se arată într-un comunicat al jandarmilor vâlceni.
Cei 7 bărbați s-au ales cu o amendă totală destul de consistentă, dar li s-au și confiscat uneltele pe care le-au folosit pentru a prinde pește.
„Având în vedere ora târzie şi ordonanţele militare în vigoare, jandarmii au aplicat bărbaţilor sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 lei, iar actele de sesizare întocmite „pescarilor” împreună cu barca, vâslele şi setca monofilament au fost predate organelor în drept pentru continuarea cercetărilor.  De asemenea, cele 60 kg de peşte au fost predate societăţii care administrează luciul apei”, au mai transmis jandarmii.

Politica