vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grădinițele, școlile, universitățile nu se vor mai redeschide în acest an școlar

Președintele Klaus Iohannis a avut luni o nouă ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, la Palatul Cotroceni. La ședință au participat prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. La finalul ședinței, președintele a precizat că s-a luat decizia ca școlile și grădinițele să nu fie deschise până în toamnă.

Astfel, elevii vor învăța online și anul școlar va fi finalizat pe baza notelor obținute până acum. De asemenea, examenele finale vor fi susținute de elevi, respectându-se normele de distanțare socială.

Însă, potrivit președintelui, sunt totuși câteva excepții: ”Elevii din clasele a 8-a și a 12-a vor putea reveni la școala după 2 luni pentru a se pregăti pentru examenele naționale. În această situație normele de distanțarea pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală și se vor pregăti pentru examenele naționale. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Examenele naționale se vor organiza așa cum au fost planificate însă cu respectarea unor reguli stricte de distanțare. Se va măsura temperatura, se va face intrarea pe o parte se va ieși pe altă parte și alte reguli de distanțare socială”.

De astăzi se schimbă și intervalul pentru persoanele de peste 65 de ani.

Astfel, ”persoanele peste 65 vor putea ieși dimineața de la 7 la 11 și seara de la ora 19 la 22. Când vor putea ieși din casă fie pentru cumpărături, fie pentru mișcare în jurul blocului”, a declarat președintele.

Politica