joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Asfaltarea drumurilor județene continuă

Mai multe drumuri din județul Mehedinți sunt asfaltate în această perioadă, printre ele se regăsește drumul județean de pe raza comunei Gruia și drumul între Bunoaica și Cireșu.

Noul drum asfaltat, DJ 562A, face legătura între localitatea Gruia și intersecția cu drumul comunal care duce în satul Poiana Gruii.
Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean, a fost prezent la începerea lucrărilor și a menționat că sunt primii 5 km din cei 112 km prevăzuți în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene.
„Sunt primii cinci kilometri asfaltați în cadrul proiectului finanțat cu fonduri europene în valoare de 214 milioane lei, prin care se reabilitează sau se modernizează 112 kilometri de drumuri județene. În perioada imediat următoare urmează și asfaltarea altor tronsoane la fel de importante.
(…) Mă bucur că prin proiectele pe care le implementăm la nivelul Consiliului Județean Mehedinți, în special cu fonduri europene, am reușit să menținem în activitate firmele de construcții din județ. Pe toată perioada stării de urgență, angajații societăților cu care avem contracte au lucrat la program normal, sigur, cu măsurile de siguranță impuse pentru limitarea răspândirii virusului periculos. Aceste proiecte au făcut ca acești oameni să își păstreze locurile de muncă, să nu intre în șomaj tehnic, la fel cum s-a întâmplat în alte județe”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Un alt drum județean asfaltat este cel dintre localitățile Bunoaica și Cireșu, unde lucrările sunt aproape de final. Asfaltarea acestui drum face parte dintr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.
Potrivit CJ Mehedinți, în aceste luni se lucrează pe 13 șantiere, ceea ce înseamnă că sunt câteva mii de persoane care au de lucru, iar salariile le sunt asigurate prin finanțare europeană sau cu fonduri de la Consiliul Județean alocate pentru investițiile aflate în implementare.

Politica