joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Designuri și stiluri pentru chiuveta de bucătărie

Bucătăria este spațiul în care unele persoane petrec mult timp, fie că gătesc, fie că iau masa alături de cei dragi. De aceea, este important fie utilată conform necesităților fiecăruia – pentru unii sunt importante aparatele de gătit, iar pentru alții poate fi esențială dimensiunea încăperii. Indiferent de gusturi și nevoi, există câteva elemente de nelipsit, precum aragazul, chiuveta, blatul de lucru sau masa. 

Dacă îți dorești un design modern, care să respecte și standardele tale de funcționalitate, atunci alege cu grijă mobilierul, electrocasnicele și obiectele sanitare.  În continuare vei găsi câteva informații utile dacă ești în situația de a-ți achiziționa chiuveta sau de a o schimba.

Iată pentru ce tipuri de chiuvete de bucătărie poți opta:

Oțel inoxidabil

Chiuvetele din oțel inoxidabil sunt cele mai populare dintr-un motiv întemeiat – sunt rezistente, ușor de curățat și ieftine în comparație cu majoritatea celorlalte opțiuni. Există atât de multe dimensiuni și modele disponibile, încât poți găsi una perfectă pentru aproape orice bucătărie. Dacă vrei un blat elegant, fără margini, optează pentru una care să se integreze perfect. Dacă utilitatea este preocuparea principală, poți alege chiar și una dublă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oțelul inoxidabil a înlocuit fonta ca material popular cu zeci de ani în urmă, dar aceasta începe să revină în trend. Obiectele sanitare realizate din acest metal sunt  disponibile în mai multe culori, dar evită nuanțele șterse, pentru că este posibil ca uzura sau micile zgârieturi să devină vizibile foarte repede. 

Unii proprietari aleg fierul, deoarece le amintește de o epocă anterioară, mai simplă, iar uneori designerii îl recomandă atunci când o chiuvetă albă este cea mai bună opțiune de amenajare. Având în vedere greutatea sa, asigură-te că se potrivește cu nevoile tale și cu restul mobilierului. 

Piatra de granit

Chiuvetele de acest tip sunt fabricate din piatră măcinată și alți compuși – 70-80% granit măcinat sau cuarț și restul rășină. Acestea vin într-o varietate de culori elegante, dar datorită procesului de fabricație, uneori sunt disponibile doar finisaje mate.

Dacă ai un blat de piatră naturală, poți opta pentru una care să se potrivească sau al cărui material să fie asemănător cu ce deții deja. Pentru designurile de tip industrial, acestea sunt alternativa ideală.

Atât produsele compozite, cât și cele din piatră naturală sunt poroase și se pot colora relativ ușor, deci trebuie curățate imediat după utilizare. Producătorii recomandă și uscarea, pentru a preveni petele cauzate de mineralele din apă.

Cupru

Cu mult înainte ca oțelul inoxidabil sau chiar fonta să fie disponibilă, cupru a fost materialul ales pentru articolele sanitare. Pe măsură ce prețul acestuia a crescut și alte metale au devenit populare, el a ieșit din modă. Astăzi, acesta este materialul ales de multe persoane. Adesea utilizate în bucătăriile în stil de epocă, chiuvetele de acest tip pot fi găsite și în designurile contemporane. Nu sunt ieftine, însă pot reprezenta piese de rezistență în orice spațiu.

Pe lângă materialele din care sunt confecționate, chiuvetele de bucătărie de la Sensodays oferă stiluri diversificate pentru nevoile tale. Culorile și modelele sunt potrivite pentru orice design îți propui să abordezi.

Concluzionând, bucătăria ta este o oază în care trebuie să te regăsești, iar chiuveta este spațiul de lucru cel mai folosit. Cu sfaturile de mai sus, vei fi sigur că alegi exact ceea ce ți-ai dorit!

Sursă: pinterest.com




Politica