sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reguli pentru redeschiderea în siguranță a transportului aerian

Luna viitoare, Comisia Europeană va prezenta mai multe reguli, printre care respectarea distanțării sociale în aeroporturi și avioane, pentru redeschiderea în siguranță a transportului, a anunțat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, potrivit Reuters.

Vălean a adăugat că măsurile vor include purtarea de măști de protecție și dezinfectarea avioanelor și aeroporturilor.

Companiile aeriene au avertizat că măsurile de încetinire a răspândirii pandemiei ar putea afecta profitabilitatea sectorului cu mult după ridicarea restricțiilor, scrie hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) a estimat că această criza ar putea costa companiile aeriene 314 miliarde de dolari.

Adina Vălean a declarat că se așteaptă ca măsurile de distanțare socială să rămână în vigoare până când va exista un tratament sau vaccin pentru COVID-19.

Directorul IATA, Alexandre de Juniac, a declarat pentru Reuters în 14 aprilie, că se așteaptă ca reluarea zborurilor să includă obligativitatea de a lăsa scaunul din mijlocul rândurilor gol pe zborurile pentru pasageri, măsură ce ar putea contribui la evitarea unui război al prețurilor între companii, pe măsură ce acestea vor încerca să își recupereze cota de piață.

Politica