vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Româncă la origini, Sabrina Ionescu este alegerea numărul unu la draft-ul WNBA

Sportiva americană de origine română, Sabrina Ionescu, a fost desemnată alegerea numărul unu a formației New York Liberty, în draftul pentru Liga Feminină de baschet din SUA (WNBA). Evenimentul a avut loc sâmbătă dimineață, moment în care tânăra și-a confirmat statutul de cea mai bună jucătoare de colegiu a momentului.

Am muncit pentru acest moment întreaga mea carieră și sunt foarte fericită că acest lucru s-a materializat. Sunt foarte încântată pentru această oportunitate”, a declarat Sabrina pentru ESPN. Cea mai bună jucătoare de colegiu i-a atras atenția și lui Kobe Bryant, de care baschetbalista a fost foarte apropiată.

Am crescut urmărindu-l pe Kobe, am învățat enorm de multe de la el. Cum să te antrenezi, cât să muncești, cum să te trezești a doua zi și s-o iei de la capăt. Și asta am făcut. Kobe avea planuri mai mari pentru mine decât aveam eu. Vorbeam mereu după meciuri, îmi spunea cum mă descurc, îmi trimitea emoticoane amuzante, când simțeam presiune mă motiva, îmi dădea indicații tehnice și tactice. «Ai prea mult de oferit ca să rămâi în umbră», îmi spunea”, a spus Sabrina pe scenă, în urmă cu câteva săptămâni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În vârstă de 22 ani, Sabrina Ionescu este născută în Walnut Creek, din părinți români și a copilărit la numai 30 de kilometri de Oracle Arena, clădirea care până anul trecut a fost casa celor de la Golden State Warriors. Potrivit onlinesport.ro, Dan Ionescu, tatăl jucătoarei, a fugit din România înaintea Revoluției din 1989 și a cerut azil politic în Statele Unite. Abia în 1995 acesta s-a reunit cu soția sa, Liliana Blaj, și cu fiul lor, Andrei. Pe 6 decembrie avea să se nască Sabrina Ionescu, acum una dintre cele mai importante tinere jucătoare din baschetul universitar american. Sabrina și-a făcut colegiul la Oregon între 2016 și 2020.

Sabrina Ionescu este singura jucătoare din istoria campionatul universitar care a atins cifrele următoare: 2.000 de puncte, 1.000 de recuperări și 1.000 de pase decisive. Totodată, aceasta deține recordul NCAA, cu 26 de triple-duble.

Foto: instagram Sabrina Ionescu

Politica