vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM. Un val de aer rece loveşte România

Vremea se schimbă radical de duminică, 19 aprilie și un val de aer rece aduce temperaturi anormale pentru data din calendar, fenomene extreme şi brumă.

Potrivit ANM, duminică, în prima zi de Paşte, în regiunile din jumătatea de nord, vremea se va răci, local chiar semnificativ, cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse. În jumătatea sudică a ţării, vremea va fi în continuare deosebit de caldă, însă din orele amiezii instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi se va manifesta prin înnorări, averse de ploaie, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, la început în sudul Transilvaniei, în zonele montane şi submontane, apoi şi în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi local în Banat şi Oltenia. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate, iar pe spaţii restrânse vor fi posibile vijelii şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 12…14 grade în nordul ţării şi în jurul a 27 de grade în extremitatea de sud; minimele termice vor fi cuprinse în general între 2 şi 12 grade.

Luni, 20 aprilie, valorile termice, în scădere accentuată faţă de ziua precedentă în jumătatea de sud a ţării, vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit la această dată în majoritatea zonelor. Conform meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade în nordul Moldovei şi 18 grade în Banat. Vor fi înnorări temporare în regiunile sudice, unde pe alocuri va ploua slab şi în Carpaţii Meridionali, unde la altitudini mari se vor semnala precipitaţii mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în est şi sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse -6 grade în estul Transilvaniei şi 8 grade în vestul Olteniei. Spre dimineaţă, izolat în nord, centru şi nord-est se va produce brumă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marţi, 21 aprilie, în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în jumătatea de nord-est, vremea va fi mai rece decât normal în ultima decadă a lunii aprilie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade, iar cele minime în general între -5 şi 5 grade. Cerul va fi variabil în vest-nord-vest, dar va avea înnorări temporare în restul teritoriului; în zonele montane local vor fi precipitaţii mixte, iar în regiunile sudice izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate. Spre dimineaţă, pe alocuri în nord şi în centru se va produce brumă.

Săptămâna 20.04.2020 – 27.04.2020

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a ţării. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată ţara, dar mai ales în regiunile intracarpatice, vestice, nord-vestice şi în zona montană aferentă.

Săptămâna 27.04.2020 – 04.05.2020

Temperatura aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în zonele montane. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toată ţara, cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 04.05.2020 – 11.05.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil uşor mai ridicate, local în vest şi nord-vest. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi deficitar la nivelul întregii ţări, deficit ce va fi mai accentuat, local, în regiunile intracarpatice, la munte şi în nord-est.

Săptămâna 11.05.2020 – 18.05.2020

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiuniule. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.


Politica