joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

AJOFM Olt nu este implicată în procesarea ofertelor de muncă din străinătate

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt a emis o atenționare pentru oltenii care își caută un loc de muncă în străinătate, în această perioadă. Instituția subliniază că ANOFM şi EURES România nu sunt implicate în niciun fel în acest proces de selecţie, informare, mediere, recrutare sau plasare.

În urma apelurilor primite din partea oltenilor care sunt în căutarea unui loc de muncă în străinătate și a articolelor apărute în presă, referitoare la interesul unor angajatori din diverse state europene de a rechema români la muncă, AJOFM Olt a ținut să informeze asupra riscului la care se expun cei care vor să plece în această perioadă. Agenția județeană a specificat că ANOFM și EURES România, rețeaua prin care angajatorii pun la dispoziție joburi în Uniunea Europeană, nu au niciun fel de implicare acest proces.
„Pe website-ul naţional EURES se găsesc, pe prima pagină, informaţii utile cetăţenilor români care se află în prezent în state europene, preluate de pe website-ul MAE, referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii Covid 19 în acele state, măsurile luate de autorităţi (ex. şomaj tehnic), cum să procedeze în cazul în care întâmpină probleme legate de contractele de muncă în acele ţări, link-uri către instituţiiile implicate pe piaţa muncii din acele state, date de contact ale ambasadelor României în acele state, etc.”, se arată într-un comunicat remis de AJOFM Olt.
AJOFM Olt a continuat prin a preciza că persoanele interesate trebuie să  analizeze foarte atent oportunitatea deplasării în alte state pentru diverse contracte de muncă, plecarea în plină pandemie fiind un risc prea mare pe care şi-l asumă. Cei interesați sunt sfătuiți să consulte în permanenţă website-ul MAE, pentru a vedea noutăţile comunicate de ambasadele României în statele europene.
De asemenea, agenția a specificat că nu este în măsură să detalieze anumite oferte găsite pe internet, promovate prin alte canale decât ale ANOFM.
„Nu cunoaştem angajatorii, nu avem detalii despre oferte, despre cum se va asigura securitatea şi protecţia lucrătorilor la locul de muncă în contextul pandemiei, nici dacă se încheie asigurare de sănătate şi cine ar suporta costul acestei asigurări, foarte importantă în opinia noastră”, se mai menționează în comunicat.

Politica