joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Porumbeii din Târgu Jiu, protejați de autoritățile locale

Porumbeii au rămas fără mâncare, după ce piaţa din zona centrală a oraşului Târgu Jiu este pustie, în urma interdicţiilor luate pentru a reduce răspândirea cu COVID- 19. Cum cetățenii nu pot trece să le hrănească, primăria va asigura hrana păsărilor din Piaţa Prefecturii, din centrul oraşului. Astfel, un angajat al instituţiei va merge periodic pentru a asigura hrana necesară.
„Am stabilit de acum înainte, până când vor fi ridicate restricţiile, un angajat al Primăriei Târgu Jiu, să meargă în piaţă pentru a hrăni porumbeii, care au rămas fără hrană de când nu mai este voie să se circule în mod neîngrădit. Înainte, piaţa era plină de copii, părinţi şi pensionari, care le ofereau mâncare porumbeilor“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Târgu Jiu nu este singurul oraș în care s-a luat o astfel de decizie. Primăria Râmnicu Vâlcea s-a implicat și ea într-o astfel de activitate, iar porumbeii din centrul Râmnicului vor fi fi hrăniți de două ori pe săptămână, de către un angajat al Grădinii Zoologice din administrarea municipalităţii.

„Din dorinţa de a păstra farmecul sutelor de porumbei ce animau zona centrală a Râmnicului şi în contextul în care măsurile de restricţionare a circulaţiei persoanelor fac ca Scuarul Mircea cel Bătrân să fie acum pustiu, Primăria municipiului a iniţiat un program de hrănire a acestor păsări. De două ori pe săptămână, un angajat al Grădinii Zoologice din administrarea Municipalităţii – închisă publicului la acest moment – va veni în principalul spaţiu public al oraşului şi va hrăni porumbeii cu câteva kilograme de grâu şi alte cereale. Se speră astfel că, după ce starea de urgenţă va fi ridicată şi lucrurile vor reintra în normal, râmnicenii să îşi regăsească păsările îndrăgite şi să se bucure din nou de zborurile lor pe deasupra Scuarului Mircea cel Bătrân”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica