joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii olteni au aplicat amenzi de aproape 180.000 de lei în doar 4 ore

Polițiștii din Caracal și Slatina au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 180.000 de lei, sâmbătă, în intervalul orar 18.00 – 22.00, în cadrul unor acțiuni pentru verificarea modului de respectare a ordonanțelor militare.

Potrivit Gazeta Nouă, acțiunile au fost desfășurate de peste 120 de polițiști, jandarmi și militari MApN. În cele patru ore, polițiștii au verificat în trafic 670 de autovehicule și au legitimat aproape 1.000 de persoane. La final, aceștia au aplicat 105 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 179.050 de lei.
„În cadrul acțiunilor au fost constituite dispozitive pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare, menținerea ordinii și liniștii publice și depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.
Din totalul sancțiunilor aplicate, 85 au fost pentru nerespectarea măsurii restricționării circulației, impusă de Ordonanța Militară nr. 3/2020, în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, valoarea acestora fiind de 174.100 lei.
„Astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare pe raza întregului județ, polițiștii acționând permanent în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri de ordine publică, în vederea asigurării unui climat de siguranță publică, prevenirii și limitării  răspândirii virusului COVID 19, dar și pentru a combatere fenomenul infracțional de orice gen”, afirmă oamenii legii.

Politica