sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raed Arafat: Cazurile existente sunt mult mai multe decât cazurile care sunt confirmate

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat afirmă că în România, numărul cazurilor de îmbolnăvire este „cu mult mai mare” decât cazurile diagnosticate, el susţinând că în România „încă greul nu s-a terminat şi încă nu am ajuns la ce este foarte greu”: „Ca în orice ţară care are COVID şi care se răspândeşte comunitar, cum este la noi, cazurile existente sunt mult mai multe decât cazurile care sunt confirmate. Sunt mulţi simptomatici uşor şi asimptomatici, ăsta e şi motivul pentru care am recomandat să poarte masca, pentru că nu ai cum să ajungi să confirmi toate cazurile, este imposibil dar clar că trebuie crescut numărul testelor. Lucrurile vor deveni mai uşoare pe parcurs, depinde acum şi cum evoluează lucrurile” a afirmat Raed Arafat sâmbătă seară, la Digi 24.

Mai mult, acesta a precizat că în România nu a trecut perioada cea mai dificilă în ceea ce priveşte gestionarea epidemiei și că, această perioadă grea despre care susţine că urmează depinde foarte mult de comportamentul populaţiei, spunând că impactul major este pe secţiile de terapie intensivă şi la unităţile de primiri urgenţe care au paturi ATI.

Raed Arafat relatează de asemenea că apar teste din ce în ce mai rapide pentru depistarea bolii, care nu durează ore, ci doar câteva zeci de minute şi se va ajunge ca pacienţii să fie testaţi pe secţiile spitalelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Numărul aparatelor PCR a crescut mult în ţară şi înţeleg că şi numărul testelor este în creştere, aşa că vom depista din ce în cel mai multe cazuri şi asta poate să explice şi creşterea numărului cazurilor” a precizat Arafat.


Politica