miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul femeii din Băbeni

Un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul femeii din oraşul Băbeni, care, după ce a aflat că un vârstnic pe care l-a îngrijit în Bucureşti a fost confirmat cu COVID-19, s-a deplasat la primăria localităţii, de unde a fost îndrumată să meargă la medicul de familie a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea: „În fapt, în cursul lunii martie 2020, o persoană venită din municipiul Bucureşti, unde a îngrijit un bătrân despre care a aflat ulterior revenirii la domiciliul din Băbeni că a fost contaminat cu virusul SARS-COV2, s-a deplasat la Primăria Oraşului Băbeni, unde funcţionarii au îndrumat-o să meargă la medicul de familie, existând astfel posibilitatea răspândirii bolii cauzate de virusul SARS-COV 2”.

Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Vâlcea, a transmis presei, pe 6 aprilie că persoana care a revenit din Bucureşti a fost testată pozitiv pentru COVID-19 şi este internată. În aceeaşi informare se menţiona că, la întoarcerea din Bucureşti, persoana respectivă s-a prezentat la medicul de familie unde a fost consultată, iar personalul medical a purtat, în momentul consultului, echipament de protecţie standard, este asimptomatic şi a primit recomandarea de a rămâne în izolare la domiciliu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, în informarea trimisă si citată de Agerpres se menţiona că persoana în cauză a purtat mască şi mănuşi în timpul deplasării şi nu a avut contacţi apropiaţi.

Presa locală din Vâlcea a relatat, la începutul acestei săptămâni, despre faptul că o femeie din Băbeni, care a revenit din Bucureşti după ce a îngrijit un vârstnic, a aflat că bătrânul a fost diagnosticat cu COVID-19. După ce a aflat că vârstnicul pe care l-a îngrijit este confirmat cu coronavirus, femeia s-ar fi dus la Primăria Băbeni pentru a expune situaţia, iar de acolo a fost îndrumată să meargă la medicul de familie, unde s-a deplasat în aceeaşi zi. Ea s-ar fi întors din Bucureşti la Băbeni cu mai multe mijloace de transport călători.

Politica