vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ordonanţa Militară nr. 8: Pieţele agroalimentare rămân deschise

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, secretarul de stat Bogdan Despescu şi secretarul de stat Raed Arafat au anunţat, joi seară, a opta Ordonanţă Militară.

Astfel, pe perioada stării de urgență se interzice/se suspendă exportul pentru produsele agroalimentare: grâu, orz, ovăz, orez, soia, dar și făină de grâu, turte, produse de panificație și patiserie, biscuiți, ulei de semințe, zahăr.

De asemenea, pe perioada stării de urgență se suspendă activitatea de emitere a certificatelor fitosanitare pentru exportul produselor agroalimentare de mai sus.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pieţele agro-alimentare vor rămâne deschise pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol.

De asemenea, în zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități.

Ordonanța militară 8, emisă joi seara permite circulaţia în afara locuinţei a celor care efectuează pescuit comercial şi acvacultură şi a apicultorilor spre şi dinspre locaţia stupinei.

Când vor pleca de acasă, aceste persoane completează în continuare Declarații pe proprie răspundere, scrie digi24.ro Pescarii și apicultorii vor trece ca motiv deplasarea în interes profesional, iar cei care se deplasează în legătură cu autovehiculul menționează, ca motiv, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.

De asemenea, este permisă circulaţia persoanelor pentru achiziţia de autovehicule, de piese pentru autovehicule şi pentru reparaţia de autoturisme.

Pe perioada stării de urgenţă se interzice încetarea sau suspendarea activităţii serviciilor sociale de tipul centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile. Personalul de la aceste centre va fi organizat în ture și va sta în izolare la locul de muncă timp de 14 zile, urmat de izolarea la domiciliu pentru alte 14 zile. În caz de demisie, preavizul este de 45 de zile. Vizitele la aceste centre pe perioada stării de urgență sunt interzise. Toate persoanele de la aceste centre vor fi testate pentru Covid-19, în cazul suspiciunii unor infecții.

Aparţinătorii, susţinătorii sau reprezentanţii legali ai persoanelor aflate în aceste centre, pe baza unei cereri, pot solicita transferul beneficiarilor din centru la domiciliu, dacă îşi asumă, pe propria răspundere, că au condiţii corespunzătoare ocrotirii temporare a acestora.

Marcel Vela a mai anunțat joi seară, citând din Ordonanţa Militară 8 că, suspendarea zborurilor comerciale către şi dinspre Spania va fi prelungită cu încă 14 zile, începând cu data de 14 aprilie, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela, joi seară. De asemenea, transporturile aeriene vor fi autorizate de Ministerul Transporturilor de acum încolo, pentru a se evita situaţii precum cea de la Cluj, unde s-a înregistrat aglomeraţie la plecarea unui zbor către Germania.

De asemenea, a mai adăugat ministrul, toate transporturile aeriene vor fi autorizate de Ministerul Transporturilor, pentru a se evita situaţii precum cea de la Cluj, unde s-a înregistrat aglomeraţie la plecarea unui zbor către Germania.



Politica