joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Imagini de colecție: Cum arătau jucătorii români mari când erau mici!

Federația Română de Fotbal a reușit să facă rost de fotografii de colecție cu o parte dintre fotbaliștii ce au scris pagini de istorie în fotbalul românesc, în perioade diferite. Fotografiile au fost publicate de federali pe site-ul oficial, acolo unde a fost alcătuit un prim 11 cu poze ale jucătorilor din vremea în care erau tineri.

„Îi știm din perioadele când ne încântau cu jocul lor, pe unii poate chiar din juniorat, dar pe cei mai mulți de la maturitatea sportivă. Cu câțiva ne-am obișnuit deja în ipostaza de antrenori. Dar cum erau la începuturi, la primul șut din viață sau chiar și mai devreme? Haideți să descoperim o echipă inedită, un 4-4-2 al inocenței, format din jucători români importanți, prin chipul copilăriei!”, a fost mesajul introductiv al Federației.

Dumitru Moraru


Portar: Dumitru Moraru. Înainte de Steaua și Dinamo, pentru “Țețe” au fost plonjoanele pe maidan! Fostul internațional nu se temea nici atunci, era clar că va ajunge mare.

Policlinica Buna Vestire Craiova


Fundași: Cosmin Contra, cel care a ajuns să îmbrace tricourile unor formații precum AC Milan și Atletico Madrid, dar și să antreneze naționala României.  


Cosmin Contra

Dorin Goian, primul de la stânga la dreapta, în rândul de sus, un fundaș deloc timid se pregătea de ascensiunea spre echipa națională.
Miodrag Belodedici, un puști sfios ce urma să câștige două Cupe ale Campionilor Europeni!

Mircea Rednic

Mircea Rednic – „L-am reprofilat în banda stângă, dar antrenorul lui Poli Iași nu se va supăra. Nu ar avea cum, cu privirea candidă din această fotografie…”, au scris federalii în descrierea fotografiei.
Mijlocași: Nicolae Dică, mijlocașul care a scris istorie roș-albastră cu Steaua București.
Florin Constantinovici. „Puștiule din dreapta, nu mai fi îngândurat! O să te aplaude Giuleștiul și vei rămâne mereu călăuzit de bunătate și prietenie, ca în imaginea asta!”, a fost descrierea fotografiei.
Lucian Sânmărtean. Un “magician” cuminte, al patrulea de la stânga la dreapta, pe rândul de jos, în vremea când probabil deja enerva toți fundașii adverși cu talentul său.

Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi. “Regele”, când îi cucerise doar pe cei din familie, dar urmau marile stadioane ale lumii.
Atacanți: Viorel Moldovan.  Campion al Franței și marcator în 25 de rânduri pentru România!

Gabi Balint

Gabi Balint. Al treilea bistrițean după Sânmărtean și Moldovan, dar primul în ordine… cronologică!

Sursa: frf.ro

Politica