joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

150.000 de români au cerut amânarea ratelor la bănci

150.000 de cereri de amânare a plății ratelor au fost trimise, până acum, la bănci.

Potrivit OUG 37/2020, românii pot cere, de la începutul acestei săptămâni, amânarea plății ratelor la bănci pentru o perioadă de până la 9 luni. 

În 4 zile, numărul cererilor în acest sens a ajuns la 150.000, aproximativ 10% din totalul creditelor acordate de băncile din România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„E o creștere foarte rapidă, dar ne bucurăm că avem clienți carre cântăresc cu mare responsabilitate această opțiune și realizează că o solicitare făcută pe termen mai lung decât e nevoie nu este necesară”, a spus Florin Dănescu, președintele executiv al Asociației Române a Băncilor la Digi24.

El a precizat că sunt și clienți care au cerut amânarea ratelor pentru o perioadă mai scurtă decât termenul maxim de 9 luni prevăzut în ordonanța de urgență.

Mai mult, spune Dănescu, au fost și cazuri când oamenii au văzut noul scadențar și au decis că reușesc, totuși, să se descurce și fără amânarea plății ratelor.

Tot el a mai spus că liniile telefonice ale băncilor sunt suprasolicitate și îi îndeamnă pe români să transmită cererile de amânare prin e-mail. El a precizat că amânarea intră în vigoare de la momentul solicitării, nu din momentul aprobării, care are termen de 15 zile.

El a adăugat că cei care vor să-și amâne plata ratelor trebuie să declare pe propria răspundere că au fost afectați direct sau indirect de criza COVID-19.

Politica