Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți. S-au depus peste 300 de cereri pentru șomajul tehnic

Publicat

pe

Directorul AJOFM Mehedinți, Ioan Suru, a informat ieri, 6 aprilie, că s-au înregistrat 306 solicitări pentru somaj tehnic în județ, de la 1 aprilie până în acel moment. Anunțul a fost făcut într-o întâlnire a directorului cu prefectul Cristinel Pavel.

Cererile necesare obținerii sprijinului oferit de Guvern, pe perioada stării de urgență, sub forma șomajului tehnic se depun la AJOFM Mehedinți începând de miercuri, 1 aprilie.

„Am început să primim cereri din data de 1 aprilie pentru perioada 16 – 31 martie a.c.. Pentru luna aprilie, cererile se vor depune începând cu data de 1 mai a.c. Până la această oră am primit 306 solicitări pentru 1.450 de persoane din partea agenților economici din Mehedinți, pe emailul mehedinti@anofm.guv.ro . Suntem bine organizați, în fiecare zi primim aceste email-uri, suntem mobilizați cu un efectiv de 15 angajați care lucrează numai pentru șomajul tehnic”, a explicat directorul Ioan Suru.

Prefectul Cristinel Pavel a inițiat discuția cu directorul AJOFM, pe tema somajului tehnic, pentru a verifica funcționarea procesului de depunere a cererilor prin poșta electronică.

„Guvernul României sprijină salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente. Pentru că întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică, am vrut să mă asigur că activitatea de depunere a cererilor din partea agenților economici decurge fără probleme”, spune prefectul.

Angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic, se adresează Agenției județene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social.

Întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică.

© 2021. Toate drepturile rezervate.