vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Câțiva copii din Gvadernița s-au jucat cu focul până când au provocat un incendiu

În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au stins trei incendii în județ, printre care și unul în localitatea Gvadernița, provocat de joaca copiilor cu focul. Din fericire pagubele au fost doar de ordin material.
Flăcările au izbucnit  în cursul după-amiezii de luni, 6 aprilie, la un adăpost de animale din localitatea Gvardenița, ca urmare a jocului copiilor cu focul. Pompierii din cadrul Stației Vânju-Mare au ajuns la timp să stingă focul, care a afectat doar bunurile materiale, respectiv anexa gospodărească și circa o tonă de plante furajere.
Angajații ISU au mai intervenit pentru limitarea și stingerea a alte două incendii, produse ca urmare a folosirii focului pentru igienizare, fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor. Acestea au avut loc în orașul Vânju-Mare și localitatea Ștefan Odobleja, unde flăcările au cuprins în total 5 hectare de vegetație uscată.
Tot în ultimele 24 de ore, paramedicii SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale unui număr de șapte persoane. Într-o situație aparte s-a aflat un bărbat din localitatea Halânga, în vârstă de aproximativ 40 de ani, care a avut nevoie de intervenția paramedicilor mehedințeni, după ce a suferit arsuri termice la nivelul brațului și picioarelor, în urma unei explozii a vasului de expansiune al centralei termice. Salvatorii i-au acordat primul-ajutor medical, ulterior, persoana fiind transportată cu o ambulanță SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin.
De asemenea, pentru prevenirea și împiedicarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 12 misiuni, dintre care una pentru asigurarea transportului unor persoane, care au fost preluate din județul Dolj pentru a fi plasate în carantină instituționalizată, pe raza județului Mehedinți, o misiune pentru transportarea unei persoane supraponderale, iar alte 10 acțiuni pentru decontaminarea unor autospeciale și ambulanțe.

Politica