Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gorj. Fostă campioană la culturism, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală

Publicat

pe

O fostă campioană la culturism din Târgu Jiu a fost trimisă în judecată, împreună cu soțul ei, pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit oamenilor legii, aceştia au realizat venituri consistente din videochat timp de opt ani, în perioada 2009-2017, fără să le declare şi să plătească impozite.

În rechizitoriul prin care cei doi soţi au fost trimişi în judecată se arată că aceştia deţineau mai multe conturi bancare în lei şi în valută, în condiţiile în care doar femeia figura ca angajată la o firmă cu sediul în Alba Iulia ca agent de vânzări, scrie adevarul.ro

„Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că inculpatul desfăşoară activităţi de tip videochat, folosind username «Nemeth». (…) În ceea ce o privelte pe inculpata F.B., s-a stabilit faptul că aceasta este soţia numitului F.M.G., deţin mai multe proprietăţi şi este o persoană cunoscută cu preocupări în domeniul serviciilor de tip videochat“, se arată în rechizitoriu.

Potrivita anchetatorilor, cei doi primeau periodic sume de bani în euro şi dolari, fără a le declara la organele fiscale. Pentru a intra în direct cu Bianca, utilizatorii unui site de profil achitau un tarif între 3 şi 5 dolari pe minut, iar aceasta primea jumătate din suma încasată.

Inspectorii din cadrul Admninistraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj au stabilt că Bianca Feroiu a prejudiciat bugetul de stat cu suma de aproape 175.000 de lei, reprezentând impozit pe profit, contribuţia la asigurările sociale de sănătate şi la asigurările sociale de stat. Suma totală stabilită pentru a fi datorată se ridică la peste 261.000 de lei, dacă se calulează penalităţi şi dobânzi. De asemenea, suma imputată soţului său este de aproximativ 128.000 de lei. Soţii au contestat raportul organelor fiscale. Oamenii legii au luat măsura punerii sub sechestru a unui apartament.

Bianca Feroiua fost legimitată la Clubul Sportiv Universitatea Cluj şi în 2013 a obţinut titlul naţional la Culturism Senioare, categoria open, şi medalia de aur la culturism senioare-perechi.

Mihai Feroiu a fost suspendat din activitatea sportivă de către Federaţia Română de Culturism şi Fitness, în 2009, după ce a fost depistat pozitiv la un control doping.
Continue Reading