vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU și FCU Craiova, metode opuse în bătălia cu coronavirusul!

Cele două cluburi craiovene privesc diferit virusul care a închis fotbalul și a baricadat 4 miliarde de oameni în locuințe

CSU Craiova a dus pe rețelele de socializare o campanie agresivă în care a cerut suporterilor să rămână în case. Mulți jucători s-au pozat în propria locuință împărtășind mesajul: Stai acasă. De altfel, însuși patronul Mihai Rotaru le-a cerut jucătorilor să se păzească, dezvăluind că monitorizează prin skype modul în care decurge pregătirea individuală a jucătorilor săi, implicit și faptul cum mențin distanța socială și respectă reglementările impuse de autorități. Cel mai vehement mesaj din direcția clubului de primă ligă a venit din partea lui Dan Nistor, care le-a cerut tuturor să nu se comporte ca oile: „Dacă au spus că această gripă trece doar dacă stai în casă, nu înţeleg de ce nu se stă cum stăm şi noi. Să stea şi ei două săptămâni în casă şi cu siguranţă va trece totul şi va fi ca înainte. Dacă începem toţi să ieşim câte 100, câte 200, să ne înghesuim ca oile şi ca vacile, vă daţi seama că această gripă nu va dispărea niciodată”.
De partea cealaltă, dinspre FCU Craiova se vede total diferită pandemia care a blocat fotbalul și economia mondială. Mesajul lui Marcel Pușcaș, președintele grupării de liga a treia, este diametral opus, acesta îndemnând lumea să nu respecte măsurile impuse de autorități:  „Ieşiţi din case! Îmi asum ce spun. Mulţi gândesc la fel, dar dacă spui cu voce tare devii persona non grata şi intri în zona conspiraţiei. Comunic mult cu oameni din străinătate. Am văzut interviul cu Ovidiu Stângă. În Olanda, oamenii sunt relaxaţi. L-am auzit pe Nicuşor Stanciu şi am aflat că în Praga oamenii sunt pe străzi. În Germania se circulă fără declaraţiile acelea de doi lei, concepute prost. În Suedia lumea e pe străzi şi la terase. În SUA, am vorbit cu Liţă Dumitru, oamenii circulă, sunt afară, chiar dacă nu este permis să formezi grupuri mai mari de trei persoane”, a zis Marcel Puşcaş pentru Radio Sport 1.
Mai mult, oficialul lui FCU spune că a auzit specialiști care susțin că e bine pentru imunitate să iei coronavirus. „Este panică mondială pentru un virus, despre care unii specialişti chiar spun că e bine să-l ai, pentru a deveni imun. Odată căpătat, eşti mai puternic ca imunitate. Decedaţii sunt deja bolnavi. Moartea lor era la câteva zile distanţă. Se doreşte această panică. Jumătate de million de oameni mor în fiecare an de gripă sezonieră. Acum sunt 50.000 cu tot cu China. Să terminăm cu prosteala asta. La noi, spiritul de turmă funcţionează ca nicăieri în lume”.
Suporterii celor două formații au avut fiecare câte o acțiune vizibilă ca răspuns la pandemie. Peluza Sud 97 a afișat mesaje de susținere pentru medicii de la spitalul de boli infecțioase din Craiova, la începutul lui martie. Peluza Nord Craiova a organizat un meci virtual cu clubul, iar de cei 12.500 de euro strânși s-a cumpărat aparatură necesară medicilor de la Victor Babeș. 

Politica