marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şoferii, aşteptaţi cu sesizări în cazul spălătoriilor auto

Şoferii şi reprezentanţii spălătoriilor auto din Craiova care consideră că au fost amendaţi abuziv de Poliţia Locală sunt aşteptaţi să depună sesizări la Primărie sau Poliţie.

Cine şi în ce condiţii îşi poate spăla maşina, nu este nimeni în măsură să lămurească.

Reprezentanţii Primăriei Craiova spun totuşi că prevederile hotărârii adoptate în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă sunt clare şi ar trebui respectate. Nu s-au primit însă sesizări cu referire la încălcarea acestor prevederi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“La Primărie până în acest moment nu am primit plângeri de la persoanele (fizice sau juridice) în cauză cum că s-ar fi făcut un abuz în acest sens. Dacă am fi primit, instituțional, am fi făcut demersuri către MAI (IPJ), cei care pun în aplicare aceste decizii. Lucru pe care ar trebui să îl facă și cei care se consideră nedreptățiți: să apeleze la căile legale de contestare”, au transmis reprezentanţii Primăriei Craiova.

Poliţia Dolj nu poate comunica detalii, dar cei care se consideră neîndreptăţiţi sunt sfătuiţi fie să conteste în instanţă amenzile primite, fie să facă sesizări la Poliţie.

Reamintim că, Poliţia Locală Craiova este acuzată de abuz şi aplicarea legii în mod discreţionar, în cazul spălătoriilor auto din oraş.

Pe 23 martie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) a decis ca din seara zilei de 24 martie spălătoriile auto din oraş să fie închise, cu excepţia spălătoriilor auto cu fise şi a celor care sunt autorizate pentru operaţiuni de dezinfecţie/deratizare/decontaminare.

Numai că, în cazul spălătoriilor cu fise, chiar dacă au rămas deschise, şoferii prinşi în aceste locuri sunt amendaţi, pe motiv că spălarea maşinii nu ar reprezenta o urgenţă. Pe de altă parte, maşinile Poliţiei au fost surprinse în imagini, la spălătorii auto din Craiova, după emiterea hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Poliţia Locală Craiova este acuzată de abuz de reprezentanţii unor spălătorii autorizate pentru dezinfecţie pe care le-au închis deşi se încadrau în excepţiile prevăzute de hotărârea CLSU.

Detalii aici: HARABABURĂ CU SPĂLĂTORIILE AUTO. POLIŢIA LOCALĂ CRAIOVA, ACUZATĂ DE ABUZ

Politica