vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Educației: Probele scrise ale Evaluării Naționale și bacalaureatului ar putea fi organizate în luna iulie

Ministrul Educației, Monica Anisie, susține astăzi, declarații de presă pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor.

Declarațiile vin la aproape o lună de la închiderea tuturor școlilor și a grădinițelor, pentru limitarea pandemiei COVID-19. În tot acest răstimp, ministrul a evitat să spună clar care sunt scenariile cu privire la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, precum și cu privire la structura anului școlar în curs.

Potrivit declarațiilor, reluarea cursurilor în școli va avea loc după încetarea stării de urgență, iar probele scrise la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 ar putea fi organizate în luna iulie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, programa pentru examenele naționale nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.

Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, plus nota de la teză, acolo unde este cazul. Programa pentru teză va include doar materia studiată până în data de 11 martie, când au fost suspendate cursurile, a mai spus Anisie.

Ministrul a mai spus că și calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădinită vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperea cursurilor.

Politica