vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anchete penale la DSP Dolj

Noi acuzaţii la adresa angajaţilor Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. Procurorii fac verificări după ce patru persoane care au fost lăsate să plece din carantină fără a se aştepta rezultatele testelor au fost confirmate pozitiv la coronavirus. Între timp, persoanele infectate au intrat în contact cu mai mulţi doljeni.

Este vorba despre patru persoane pentru care angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au dipus ieşirea din carantină pe 28 martie.

„Din conţinutul actului de sesizare rezultă că în data de 28.03.2020 funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Dolj, au dispus scoaterea din carantină a numiţilor G.M., G.P., G.P.I şi C.C., fără să se fi aşteptat rezultatul testelor efectuate acestora în perioada carantinării în vederea confirmării/infirmării infecţiei cu virusul COVID -19.
Ulterior, în data de 04.04.2020, după intrarea în contact cu alte persoane de pe raza jud. Dolj, pe fondul sosirii rezultatelor testelor, persoanele în cauză au fost confirmate pozitiv ca fiind infectate cu virusul COVID -19, fiind internate la Spitalul de Boli Infecţioase din mun. Craiova”, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se fac cercetări pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor. Ancheta vine după ce procurorii au anunţat că au în lucru un dosar în care reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj sunt suspectaţi că, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, au permis ieşirea din carantină a unor oameni care au însoţit o persoană confirmată pozitiv COVID-19.

Într-un alt dosar, se fac cercetări pentru neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.
Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, în perioada 16.03-03.04.2020 funcţionarii „din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj nu au procesat şi implementat datele puse la dispoziţie de Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj, în sensul că nu au luat măsuri de autoizolare la domiciliu a unui grup de persoane sosite din străinătate din regiuni afectate de virusul COVID -19, din acest motiv organele de poliţie fiind în imposibilitatea de a monitoriza şi respecta măsurile de autoizolare impuse”, arată procurorii.
Anchetele procurorilor sunt asupra faptei, deocamdată nefiind vizată nici o persoană.

Politica