joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alegerile locale, amânate

Guvernul adoptă în ședința de luni o Ordonanță de Urgență care prelungește mandatul aleșilor locali până la finalul anului și simplifică procedurile pentru depunerea listelor electorale.

Premierul a anunțat că alegerile locale vor fi amânate, urmând ca data la care va fi organizat scrutinul să fie stabilită ulterior, potrivit digi24.ro

„Este evident că nu se pot desfășura activități de campanie și alegerile trebuie organizate într-un context sigur. Trei instituții au inițiat un proiect de OUG de prelungire a mandatului aleșilor locali până nu mai târziu de 31 decembrie 2020”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Amânăm data alegerilor locale. Urmează să o stabilim”, a declarat și premierul Ludovic Orban.

De asemenea, actul normativ conține o serie de prevederi pentru simplificarea procedurilor de depunere a listelor electorale.

Conform unor surse politice sunt luate în calcul mai multe variante pentru reprogramarea scrutinului pentru locale, la nivel guvernamental fiind în discuție lunile septembrie și octombrie. De asemenea, alegerile parlamentare ar putea fi mutate de la finalul anului și organizate fie odată cu localele, fie la o dată apropiată de alegerile locale.

Politica