vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Toate măsurile luate de CSU Craiova pentru a evita colapsul financiar!

Oltenii au luat măsuri pentru a diminua efectele pandemiei care a afectat întreaga planetă

Mihai Rotaru a căutat să nu umble la contractele jucătorilor săi, dar să mențină un echilibru financiar al clubului pe perioada coronavirusului. La emisiunea Fan România, patronul CSU a prezentat măsurile pe care le-a luat.
A scutit două luni de salarii, bani ce ar urma să fie recuperați de jucători peste un an.  „Jucătorilor le-am oferit două opțiuni, care nu presupun să piardă bani. Au fost două scenarii din care jucătorii au putut alege. Unul presupune ca nu de acum, ci în lunile mai, iunie, iulie, august să primească 50% din salarii și să recupereze în aprilie, alții au ales să nu primească banii în lunile iunie și noiembrie, iar în aprilie să fie recuperați banii. Dacă sunt jucători care au 500-2000 euro, acolo nu umblăm la salarii”, a spus Rotaru.
Totodată, și-a amenințat jucătorii cu șomajul tehnic în cazul în care nu respectă programul pe pandemie: „Toți jucătorii sunt acasă, noi am fost primii care am trimis străinii acasă, de pe 14 martie. Fiecare jucător are un program, ei sunt monitorizați în acest moment. Săptămâna trecută au avut trei zile de programe individuale, de acasă, iar de săptămâna viitoare vor fi monitorizați pe skype, să fim siguri că nu sar coarda. Cine nu-și face programul, nu trimite video, i-am anunțat: nu-și primește nici un salariu. E în șomaj tehnic și la revedere. Dar ai noștri sunt băieți cuminți”.
O altă măsură are în vedere micșorarea schemei de personal: „Nu am micșorat contracte. Avem în plan să restructurăm câteva posturi, dar nu e vorba de jucători. Avem în plan să restructurăm 5, 6, 7 persoane”.
Chiar dacă nu există certitudini cu privire la reluarea fotbalului, Rotaru are planuri și după ce se încheie pandemia: „Staff-ul muncește, face programele de antrenament, se pregătește pentru diversele scenarii. Se uită pe jucători, pentru că vrem să mai aducem în vară unu-doi jucători. Vrem să ne întărim, viața merge înainte”.

Politica