joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Preşedintele Klaus Iohannis prelungeşte starea de urgenţă cu încă o lună

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, după întâlnirea cu premierul şi cu mai mulţi miniştri, că ca fi necesară prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună, iar decretul va fi emis la începutul săptămânii viitoare.

„Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”, a precizat preşedintele.

Iohannis a spus că, în comparaţie cu alte ţări, creşterea numărului de persoane afectate de coronavirus nu a fost aşa de mare precum în Italia şi Spania, lucru care vine din faptul că România a luat din timp măsuri foarte ferme, dar „nu este momentul să ne relaxăm”, pentru că nu suntem la vârful epidemiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Președintele a îndemnat, în continuare, la respectarea măsurilor: ”Nu este însă momentul să ne relaxăm, să nu mai respectăm măsurile. Toți specialiștii spun că dacă respectăm indicațiile este posibil să nu avem o creștere foarte mare. Dacă nu le respectăm este posibil să ajungem în scenarii precum cele din țările menționate.

Nu suntem încă la vârful epidemiei. Să fim atenți, să nu fim panicați și să respectăm indicațiile”.

De asemenea, Iohannis a anunțat că, România trimite o echipă de medici și asistenți medicali în Italia, în zona Milano.

La ședința de la Palatul Cotroceni au participat premierul Ludovic Orban, miniștrii Florin Cîțu, Marcel Vela, Cătălin Predoiu, Nicolae Ciucă, Virgil Popescu, Nelu Tătaru și Violeta Alexandru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Politica