joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Harababură cu spălătoriile auto. Poliţia Locală Craiova, acuzată de abuz

Poliţia Locală Craiova este acuzată de abuz şi aplicarea legii în mod discreţionar. Este vorba despre situaţia spălătoriilor auto din oraş.

Pe 23 martie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca din seara zilei de 24 martie spălătoriile auto din oraş să fie închise, cu excepţia spălătoriilor auto cu fise şi a celor care sunt autorizate pentru operaţiuni de dezinfecţie/deratizare/decontaminare.

Numai că, în cazul spălătoriilor cu fise, chiar dacă au rămas deschise, şoferii prinşi în aceste locuri sunt amendaţi, pe motiv că spălarea maşinii nu ar reprezenta o urgenţă.
Pe de altă parte, Poliţia Locală Craiova este acuzată de abuz de reprezentanţii unor spălătorii autorizate pentru dezinfecţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Au venit şi ne-au spus să închidem ca nu avem voie să funcţionăm că aşa a decis Primăria. Le-am cerut să ne spună concret ce avem voie să facem şi ce nu. Le-am explicat că avem aviz de la DSV, nu i-a interesat. Au plecat spunând că nu este nici o problemă apoi a venit amenda prin poştă. Ulterior au venit cei de la Poliţia Locală şi ne-au cerut să închidem”, ne-a declarat reprezentantul unei spălătorii auto din Craiova.
Omul i-a întrebat pe poliţiştii locali de ce nu au venit mai întâi să pună în vedere noile dispoziţii şi nu a primit răspuns. A cerut explicaţii despre modul în care poate funcţiona, nu a primit răspuns.
„A trebuit să trimit oamenii în şomaj tehnic în condiţiile în care legal pot funcţiona, pot produce salariile. În loc să dau bani la bugetul de stat, acum iau. În plus, nu înţeleg de ce au venit croiţi la spălătoria noastră, dar pe alţii nu i-au căutat. Nu asta ar fi problema. Problema este că nu ne explică nimeni nimic”, a mai spus reprezentantul spălătoriei auto.

Această firmă are contracte în derulare cu o firmă privată de ambulanţă, care transportă pacienţi la dializă, dar şi cu societăţi de utilitate publică: „Mă sună în fiecare zi să îmi spună că maşinile trebuie spălate şi dezinfectate, iar eu nu ştiu ce să le transmit”.
Reamintim că şi la spălătorii auto care nu mai pot funcţiona metoda aplicată de Poliţia Locală a fost aceeaşi. Unele firme au fost obligate să închidă exact în ziua în care au fost înştiinţate verbal despre noile dispoziţii, trimiţând oamenii acasă fără bani.
Acum toţi aşteaptă lămuriri de la autorităţile locale.

Politica